Според президента на Сирия, Башар Асад, държавите от БРИКС могат

...
Според президента на Сирия, Башар Асад, държавите от БРИКС могат
Коментари Харесай

Сирия подкрепя БРИКС и обсъжда приемането на китайския юан

Според президента на Сирия, Башар Асад, страните от БРИКС могат да поведат напъните в посока отвод от щатския $ в интернационалните разплащания.

Освен това на среща с Джаи Дзюн, китайския върховен посланик за района, Асад прикани за потребление на китайския юан за трансгранична търговия.

Сирийският президент съобщи:

Асад акцентира, че БРИКС може да изиграе водеща роля в това отношение посредством приемането на китайския юан за комерсиалните покупко-продажби сред страните.

Президентът на Сирия счита, че целият свят се нуждае от китайското наличие в политически и стопански проект, с цел да се възвърне равновесието в световната обстановка.

Той добави:


 


Китайският представител увери Асад, че Пекин ще продължи да поддържа Дамаск на интернационалните конгреси и борбата против хегемонията, тероризма и външната интервенция.

Освен това Джаи Дзюн съобщи също, че Китай поддържа доближаването сред Сирия и останалите арабски страни.

Китайската дипломация е много дейна в района и отвън него в опит да разшири въздействието си на международната сцена. Страната инициира диалози за евентуалното разширение на БРИКС и се пробва да насърчи потреблението на юана в интернационалната търговия, като в същото време поддържа напъните за понижаване на зависимостта от щатския $

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР