Според председателя на Народното събрание Цвета Караянчева резолюцията, приета от

...
Според председателя на Народното събрание Цвета Караянчева резолюцията, приета от
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Резолюцията на ЕП е политически акт, няма правна стойност

Според ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева резолюцията, призната от Европарламента, за господство на правото в България е политически акт, който няма законодателна и правна стойност и ще бъде употребен единствено от опозицията за говорене. Подобна теза стартира по-рано през днешния ден и земеделският министър Десислава Танева.

"Ние сме посочили, че се съобразяваме с рекомендациите на Европа в отчетите и работим по промените. За резолюцията мога да кажа, че се употребява само от опозицията, която евентуално интензивно ще я разяснява и през идната седмица. Тя ще е опорна точка и в предизборната им акция. Още повече, че документът е с двоен стандарт, тъй като в него не попаднаха забележките на нашите евродепутати – нямаше никаква информация за това, което се случва в президентството ", акцентира пред кореспонденти във Велико Търново Караянчева.

Тя посочи и че на нападките ръководещите ще отговорят с направеното дотук и с това, което следва. И даде образец с обезпечаването на надбавки за всички деца от 2021г. и нарастването на пенсиите с 50 лева

"Това е нашият отговор – нещата, които сме създали и които предстоят. Това не са обещания. Това е предизборна стратегия, която обединението е приела, когато е встъпила в мандата и ние я изпълняваме. Минималната заплата да стане 650 лв. от идната година. Това също е измежду действителните и постижими цели, които сме си сложили ", добави ръководителят на Народното събрание.

По мотив нейната оставка, която бе поискана от Движение за права и свободи и левицата, Караянчева съобщи подготвеност да дебатира по тематиката, само че единствено при изискване, че депутатите съумеят да съберат 80 подписа и да ги внесат в Народното събрание.

Председателят на Народното събрание се включи в церемонията по полагането на клетва от курсантите-първокурсници в Националния боен университет във Велико Търново.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР