Според правителствени данни Полша досега е предоставила на Украйна военна

...
Според правителствени данни Полша досега е предоставила на Украйна военна
Коментари Харесай

Полша е предоставила на Украйна военна помощ за общо 3,5 млрд. евро

Според държавни данни Полша до момента е предоставила на Украйна военна помощ на стойност 3,5 милиарда евро, заяви заместник-министъра на защитата Цезаре Томчик пред осведомителната организация ПАП.

Полша, която е членка на Европейски Съюз и НАТО, е помогнала на съседката си с оръжие незабавно след началото на пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 година Никоя друга страна не е приела толкоз доста бежанци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според военни специалисти Полша е предоставила на Украйна 300 танка и бойни машини, 14 изтребителя, хеликоптери, системи за противовъздушна защита и муниции. 

По време на аудиенция в Киев при започване на седмицата новият полски министър председател Доналд Туск увери украинския президент Володимир Зеленски, че страната му ще продължи да прави всичко по силите си, с цел да усили възможностите на Украйна за победа. 

Заместник-министърът на защитата Томчик отговори уклончиво на въпроса до каква степен са стигнали договарянията за взаимно полско-украинско произвеждане на оръжие. Преговорите са " напреднали ", само че наличието им е поверително, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР