Според популярния блогър и анализатор Евън Блас, който досега не

...
Според популярния блогър и анализатор Евън Блас, който досега не
Коментари Харесай

Началото на края: Sony Mobile прекратява дейността си в няколко държави

Според известния блогър и анализатор Евън Блас, който до момента не е подавал неверна информация, тази есен без смарт телефоните на Sony ще останат три огромни района.
Не може да се каже, че смарт телефоните на Sony са доста сполучливи, то те се харесват на някои консуматори. Но в продължение на няколко години японската компания по този начин и не промени техния дизайн. А и много високата цена тези устройства не дават опция за действителна конкуренция с другите производители. Продажбите последователно спадат и не могат да покрият разноските.

Евън Блас, прочут и като Evleaks, заяви в своята Twitter страница, че през месец декември тази година Sony напълно ще приключи активността си в Турция, Близкия Изток и Африка. В тези райони работата на Sony ще бъде напълно прекъсната, а офисите – затворени.

Evleaks разполага с вътрешна информация и към този момент не е предложил недостоверни данни. Но е забавно, какво тъкмо ще каже Sony по този мотив.

Още през месец май стартира да се появява информация, че Sony може да напусне пазара на смарт телефони. За това загатна неотдавна назначеният общоприет шеф Кеничиро Йошида (Kenichiro Yoshida). При назначението си той показа своя стратегически проект за развиването на Sony през идващите три години. Но нищо не сподели за потребителските устройства и за смарт телефоните. Продажбите на смарт телефоните на Sony стремглаво падат. Според аналитиците от 22,5 милиона през 2017 година, тази година продажбите ще бъдат едвам 10 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР