Според пътници на борда на горящия ферибот част от шофьорите

...
Според пътници на борда на горящия ферибот част от шофьорите
Коментари Харесай

Разказ от горящия ферибот: Част от стоките са се взривили, шофьор е скочил в морето

Според пасажери на борда на горящия ферибот част от водачите са разбрали, че нещо се случва, когато са почнали да се взривяват гуми и артикули в камионите от пожара. Това описа за Българска телеграфна агенция Александър Стамболийски , президент в Съюза на българските транспортни служащи , базирайки се на свидетелски разкази , споделени с него.

Към момента информацията, с която той разполага, е от българските управляващи, от организации, които работят с този ферибот и от негови сътрудници, които са били на борда сега на случая. " Разговарях с румънски водач преди два часа, той б уквално е скочил от палубата , с цел да може да се избави и са го извадили от водата със избавителни лодки ", сподели още Александър Стамболийски

" Инцидентът се е случил през нощта и хората са спали , което е може би най-лошото ", добави той. Самият Стамболийски е пътувал със същия ферибот часове, преди да се случи случаят.

Стамболийски употребява ферибота няколко пъти седмично по работа и познава добре кораба, описа той за Българска телеграфна агенция. " Имало е доста хора по леките коли и камионите там, въпреки всичко корабът предлага услугата къмпинг на борда с каравани и бусове, които са годни за живеене и заради тази причина е било много стресираща обстановка ", добави Стамболийски. По думите му вредите ще са големи , защото камионите на втория и третия етаж са изцяло унищожени , дружно със стоките в тях.

На борда на запалилия се в Йонийско море ферибот е имало пасажери от разнообразни балкански страни , описа за Българска телеграфна агенция Румен Методиев , който е пътувал във ферибота по време на случая. Методиев е интернационален водач и е изпълнявал курс. В момента се намират на остров Корфу . По думите му измежду пасажерите е имало български , румънски и турски жители
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР