Според относителното развитие на науката, обществото и държавата, редицата административни

...
Според относителното развитие на науката, обществото и държавата, редицата административни
Коментари Харесай

Древен Египет: Най-развитата и най-богата цивилизация, живяла някога на Земята?

Според относителното развиване на науката, обществото и страната, редицата административни нововъведения, върховите и до през днешния ден достижения в строителството и архитектурата, хидромелиоративното земеделие Древен Египет е същински пионер на човешката цивилизация. Това може да се каже и по повод неговото удивително за времето си високо равнище на развиване в изкуството, религията, митологията.

Изглежда на пръв взор парадоксално във века на ракетите, компютрите и смарт телефоните, написа yandex.ru, само че в действителност мнозина откриватели са на мнение, че Древен Египет е най-развитата и най-богатата цивилизация, живяла в миналото на Земята.
 Снимка 327945
Източник:

Но за какво Древен Египет е толкоз специфичен?

Има доста неща в Египет, които там се появяват за първи път в човешката история, изпреварвайки с епохи другите цивилизации, и това го прави неповторим.

Например различен античен народ като шумерите не са строили такива огромни пирамиди. Шумерите не са строили и невероятни храмове. Шумерите не са практикували медицина в същия мащаб като античните египтяни.

Повечето хора са сюрпризирани от обстоятелството, че монотеизмът - вярата в един Бог, е препоръчан за първи път от египетския фараон Ехнатон. Или да вземем за пример мумифицирането. Никой и до момента не е напреднал толкоз надалеч по този въпрос като Древен Египет. За тази цел е била основана цяла просвета.

Или египетската митология. Нито една митология не е толкоз богата, колкото древноегипетската. Дори популярните гърци, друга развита антична цивилизация, са признавали почитали Древен Египет. Гръцките историци постоянно са твърдели едно и също: ние получихме нашата цивилизация от Египет. Всеки грък е желал да наблюдава произхода си от египтяните.
 Снимка 395754
Източник:

Египет е построил сполучлива цивилизация за 3 хилядолетия към река Нил

И се е възползвал даже от пустинята. Всъщност тя е била неговата защитна отбранителна линия.

Египтяните са били извънредно положителни в ръководството на естествените и човешките запаси. Те са основали 365-дневен календар, стройни и релативно обективни административни и данъчни системи, механизми за техния надзор и доста други принадлежности, нужни с цел да оцелеят и да процъфтяват цивилизациите.

Техните математици са били толкоз изкусни, че огромните гръцки представители на " царицата на науките ", като Талес и Питагор, са учили в Египет.

Египтяните са постигнали забележителен, скокообразен прогрес в математиката, геометрията, счетоводството и данъчната система, металургията, астрономията, писането и медицината.

Те са изобретили хирургически принадлежности, паста за зъби, часовници, козметика, папируса, мумифицирането, товарната рампа, плуга, мелницата и редица други неща, които след тях човечеството употребява с епохи.
 Снимка 218751
Източник:

Египетското изкуство е едно от най-хубавите и впечатляващите, най-яркото и колоритното в човешката история.

Има още доста аргументи, заради които Древен Египет е в действителност специфичен феномен и има безспорен принос и най-високо равнище в развиването на човешката цивилизация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР