Според ООН Израел възпрепятства разпределянето на храна в Ивицата Газа

...
Според ООН Израел възпрепятства разпределянето на храна в Ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел пречи на разпределянето на храна в Газа, твърдят от ООН

Според Организация на обединените нации Израел попречва разпределянето на храна в Ивицата Газа повече от всяка друга форма на филантропична помощ, съобщи Агенция Франс Прес.

" Доставките на храни, координирани от Организация на обединените нации, е доста по-вероятно да бъдат възпрепятствани или да им бъде отхвърлен достъп, в сравнение с всяка друга филантропична задача ", съобщи Йенс Лаерке, представител на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) в Женева.

По думите му това значи, че " вероятността да бъде отхвърлен достъп на конвои с храна, които би трябвало да отидат изключително на север, където 70 % от популацията е изправено пред условия, сходни на апетит, е три пъти по-голяма, в сравнение с при други филантропични конвои ".

Израел е подложен на все по-голям интернационален напън да допусне повече помощи в разрушената Ивица Газа, която е застрашена от апетит 6 месеца след началото на войната, провокирана на 7 октомври от кърваво нахлуване на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " на израелска земя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР