Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на ЕС

...
Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на ЕС
Коментари Харесай

Ръст с 6% на загиналите по пътищата в ЕС

Според окончателните данни за смъртните случаи по пътищата на Европейски Съюз за 2021 година, оповестени през днешния ден от Европейската комисия, починалите са към 19 900 души. Това е нарастване с 6 % спрямо 2020 година Увеличението следва невиждания годишен спад от 17 % сред 2019 година и 2020 година, мощно повлиян от по-ниските нива на трафика, дължащи се на ограничаващите ограничения, наложени от пандемията.

През 2021 година в целия Европейски Съюз имаше приблизително 45 смъртни случая по пътищата на един милион поданици (от 20/милион в Швеция и 22/милион в Дания до 81/милион в България и 92/милион в Румъния). Предварителните данни за първите седем месеца на 2022 година демонстрират приблизително нарастване с над 10 % на смъртните случаи по пътищата в съпоставяне със същия интервал на 2021 година

Настоящата наклонност към момента е под нивата отпреди пандемията. Като част от своята тактика „ Нулева смъртност “Търсене на налични преводи за тази връзкаEN••• Комисията работи в тясно съдействие с страните членки по повсеместен метод за безвредна система, включващ безвредни транспортни средства, безвредна инфраструктура, безвредно потребление на пътищата и по-добри грижи след произшествието. Този съвременен метод е необятно признат като най-хубавото средство за възстановяване на пътната сигурност.

Данните бяха оповестени по време на годишните награди за високи достижения в региона на пътната безопасностТърсене на налични преводи за тази връзкаBG••• под семейството на Комисията, с които се отличават новаторски планове в цяла Европа. Комисията също по този начин разгласява редица отчети като част от своята Европейска обсерватория за сигурност на придвижването по пътищата, в които се дават подробни данни и разбор на редица тематики, свързани с пътната сигурност, като да вземем за пример смисъла на носенето на защитни колани, уязвимостта на децата, велосипедистите и възрастните хора като участници в придвижването по пътищата или отклоняването на вниманието на водачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР