Според нумерологията съдбата на всеки от нас е до голяма

...
Според нумерологията съдбата на всеки от нас е до голяма
Коментари Харесай

Какво чертае рождената ни дата за нашия житейски път и личността ни

Според нумерологията ориста на всеки от нас е значително предначертана и мощно зависи от числата. Така да вземем за пример рождената ни дата предопределя качествата, с които ще дойдем на този свят и житейския ни път отсега нататък.

Мишел Бюкенън
Световноизвестната нумероложка Мишел Бюкенън открива числата (или те откриват нея) в миг от живота си, в който е безусловно на дъното. Оплетена крепко в мрежите на булимията и наркотичната взаимозависимост, младата новозеландка не вижда вяра за живота си напред. Именно в този миг пред нея се разкрива цялостен един нов, чужд свят – светът на цифрите и нумерологията.

Именно той се оказва избавителната лодка за младото момиче, което, както се оказва по-късно, също има какво да му даде в подмяна. Днес – повече от 20 години по-късно Мишел се подрежда измежду най-надарените и известни нумеролози в света. Тя основава лични новаторски принадлежности и методики в работата с цифри и задачата й е да оказва помощ на хората да преминат през живота си допустимо най-успешно и осъзнато.
В този материал ще споделим с вас една дребна част от прозренията на Бюкенън, разказани в книгата й – „ Нумерология “. Според античната метафизична просвета всяка цифра и писмен знак има своя неповторима осцилация. Числата към нас и буквите в името ни са инструментите, с които се построява нашият персонален нумерологичен профил. Той разкрива авансово основания проект на душата ни за това, през което е решила да премине и да научи в съответното наше прераждане на Земята. Нашият нумерологичен профил разкрива и какви са скритите ни благоприятни условия и гении.



Най-важното числоЧислото на житейския път, върху което ще се фокусираме през днешния ден, е едно от седемте персонални цифри, които построяват този профил. Всъщност, то е първото и най-важно число за всеки от нас. Нарича се  още ръководещо число, рождено число, рожден път и число на рождената мощ.
Всичко, което би трябвало да извършите, с цел да изчислите вашето персонално ръководещо число, е  да съберете всички числа от рождената си дата до приемането на едноцифрено число от 1 до 9.

Пример: Ако сте родени на 18.02.1976 година събирате 1+8+2+1+9+7+6. Полученият общ общ брой е 34. Събираме 3+4=7. Това ще рече, че  нашето рождено число е 7.*абележка: Уверете се, че сте изписали цялостната година на раждането си, а освен последните две числа.

-1- НЕЗАВИСИМИЯТ ИНДИВИД
Хората с число едно на житейския път са самостоятелни и неповторими персони. Те постоянно се открояват от тълпата. Единиците вършат нещата по собствен личен метод, без да се преценяват с общоприетите граници и правила. Именно тяхната характерност и уникалност са и най-големият им източник на мощ и са техният ключ към триумфа.

Единиците са амбициозни и разчитат най-вече на себе си. Те са естествени водачи, които не обичат да следват непознати заповеди и избират да държат контрола в личните си ръце. Личностите с ръководещо число 1 са положителни ръководители и са подобаващи за управителни постове. Те постоянно са привлечени от сфери, свързани с изобретения и креативен действия, в които персонално да управляват плановете и да могат да осъществят новаторските си хрумвания и подходи. Хората вид единица са даровити мислители с извънредно плодотворни креативен хрумвания. Те са инициативни, изобретателни, смели и решителни. Но могат да бъдат и нетолерантни, нетърпеливи, нападателни.    
-2- ОТЗИВЧИВИЯТ МИРОТВОРЕЦХората с число на житейския път 2 имат вродена дарба да успокояват и лекуват другите хора, животните и заобикалящата ги среда. Макар че от време на време са много несигурни и срамежливи, те се усещат уверени в своята среда, благи и откровени са и елементарно поддържат връзка с близките. Те са естествени съветници, които с лекост схващат хората и техните проблеми. Затова с изключение на чудесни другари, те имат и гений да се занимават професионално в тази сфера.

По природа двойките са миролюбиви и отстъпчиви. Стоят настрани от спорове и разправии, даже когато това значи да подценен личните си потребности. Те са спокойни и сговорчиви. Един от уроците за личностите с ръководещо число 2 в този живот е точно този – да се научат да отстояват себе си и личните си потребности.
Двойките избират да работят дружно с някого другиго, вместо да вършат нещата сами. Те са чувствителни натури и се нуждаят от сигурна и хармонична среда към себе си. Те са интуитивни, любящи и подкрепящи. Сред слабостите им попадат изменчивото въодушевление, ревността, несигурността и неналичието на увереност.
-3- САМОИЗРАЗЯВАЩИЯТ съдебна експертиза ТВОРЕЦХората с число на житейския път 3 са естествено надарени създатели с многочислени гении и качества. Обожават шумните компании, общителни са и имат забележително възприятие за комизъм.

Обичат да творят и да забавляват хората към себе си. Някои тройки се отличават с артистичен гений, други са властелини на словото (писмено или говоримо). Един от значимите житейски уроци за хората с ръководещо число 3 е да се научат да употребяват думите по един позитивен метод – да въодушевяват и поддържат близките посредством тях, а не да ги подлагат на критика или да се оплакват посредством тях. Заради разпиляващата се сила на цифрата 3, хората с това рождено число може да страдат от липса на дисциплинираност и неорганизираност, променчивост и своенравие.
Щастието на Тройките се крие в тяхното себеизразяване, без значение по какъв метод се реализира то. Те се отличават със мощно развито въображение, харизматични са и са чудесни другари. Но постоянно са разпилени, сериозни, мелодраматични, търсещи непрестанно вниманието на близките и обичат да клюкарстват.
-4- ВСЕОТДАЙНИЯТ РАБОТНИК
Хората с число 4 са огромни работохолици. Отдават се стопроцентово на своята работа и обичат детайлно да изпипват нещата в нея. Те са извънредно разумни, практични и виновни персони. Но са още по-ползотворни, когато се пробват да разчупят стандартите и да мислят малко по-нестандартно. Според нумерологията задачата на хората вид четворка в този живот е да се научат да „ превъзмогват компликациите и да бъдат непрекъснати “. Но това от време на време ги кара да се усещат лимитирани или възпрепятствани от събитията. Те не са изключително прочувствени и избират да пазят мислите и възприятията си за себе си. Четворките са доста проведени, заземени и фокусирани. За сметка на това могат да бъдат инатливи, нетолерантни и да се поддадат на песимистични мисли и настроения.           



-5- СВОБОДОЛЮБИВИЯТ АВАНТЮРИСТХората с число 5 на виталния път са дейни и инициативни персони. Те неистово се стремят към освобождение от всевъзможни ограничавания. Петиците са гъвкави и адаптивни натури. Те в никакъв случай не бездействат. За тях животът е премеждие и търсят непрекъсната смяна. Хората, чийто живот минава под въздействието на петицата,  имат многочислени гении и разностранни ползи.  Това ги прави подобаващи за разнообразни специалности, само че по рождение са положителни търговци, консултанти и съветници. Притежават гений да работят с хора. Те са постоянно устремени към идващия връх, който да покорят. Имат податливост към пристрастяване към физически действия, доставящи наслаждение на сетивата – храна, алкохол, секс, невъздържание с физически извършения.
Поради боязън от следващи ограничавания, за петиците може да се окаже мъчно да се обвържат с един-единствен сътрудник или да основат сериозна връзка. Гарантирани са триумфите им в региона на връзката, рекламата и пиара. По рождение петиците са неспокойни, непостоянни и елементарно се отегчават от еднообразието.
-6- НАДЕЖДНИЯТ ГРИЖОВЕН ЧОВЕКХората с ръководещо число 6 са надарени съветници и консултанти, които с наслада оказват помощ на близките. Независимо дали става дума за прочувствена или чисто битова поддръжка те се усещат най-добре, когато са нужни на другите и могат да им бъдат от помощ по някакъв метод. За хората с число на житейския път 6 най-важните цели в живота са фамилията, любовта и приятелите.

Понеже те са склонни да дават доста повече, в сравнение с получават, постоянно близките се възползват от това и стартират да ги одобряват за даденост. Това е в положение същински да нарани всеки човек и изключително тях. Един от уроците, които шестиците би трябвало да научат, е точно да намират салдото сред даването и приемането. Друг от уроците им тук на Земята е да не прекрачват границата сред грижата за другия и нахлуването в персоналното му пространство. Хората вид шестица са грижовни, любящи, мощно съчувствени и подкрепящи. Сред слабите им страни попадат склонността да бъдат деспотични, постоянно сериозни, самодоволни и да имат неукротим блян към перфекционизъм.
-7- РАЗМИШЛЯВАЩИЯТ ТЪРСАЧ НА ИСТИНАТАСедмиците са надарени стратези, способни да се оправят с всяко предизвикателство, изпречило се на пътя им. Те имат гений за доста и най-разнообразни специалности. В това число – инженерство, просвета, счетоводство, логика на психиката, обучение, опазване на здравето, проучвания, разбори, философия, технологии (и изключително компютри  и Ай Ти технологии). Те са изключително буйни търсачи на мъдростта, знанието и познанието. Хората с житейски път 7 се пробват в детайли да схванат всичко, което ги заобикаля.

Като се стартира от устройството на някоя комплицирана машина и се стигне до Вселенските секрети и метафизичното знание за хората, душата и устройството на Всемира. Те са хората, които непрекъснато търсят истината във всяко материално и духовно направление.
Хората седмици ревностно бранят персоналното си пространство. Често търсят уединение, с цел да могат да се отдадат напълно на личните си проучвания за света, който ги заобикаля. Те са извънредно интуитивни и дълбокомислени. Обожават природата и богатствата, които тя ни дава. За всички хора, само че още повече за седмиците, е целесъобразно да се занимават с практики като йога, медитация, ци гун и други Хората с ръководещо число 7 са високо интелигентни и доста любознателни. Но и нетолерантни, потайни, мнителни и от време на време даже цинични.
-8- БИЗНЕС ЛИДЕРЪТОсмиците се разделят на два вида. Едните са мощно привлечени към парите и техния свят. Заинтригувани са от бизнес сферата и начинанията, свързани с правенето на пари. Това са хора, които избират да работят за себе си. Другата група хора с ръководещо число 8 са навръх другия полюс. Те имат надменно отношение към парите и имат податливост да  саботират сами себе си.

Определящи за това в коя посока ще поеме всяка осмица са останалите шест цифри от нумерологичния им профил. Все отново хората с ръководещо число 8 са надарени с гения да притеглят изобилието и триумфа към себе си, стига да си основат вярната настройка за това. Сред значимите уроци на осмиците е да осмислят „ персоналната мощ “. От една страна, да се научат да не лимитират силата на другите хора, насочвайки и контролирайки всичко, което те вършат. И от друга – да не разрешават някой различен да лишава личната им мощ, контролирайки техния живот и държанието им. Осмиците са проведени, стимулирани, енергични, мощни и доста работливи. Но и преобладаващи, манипулативни и от време на време повърхностни.


-9- СЪСТРАДАТЕЛНИЯТ ХУМАНИСТ     Хората с рождено число 9 са състрадателни, разбиращи и общителни по природа. Те са великодушни и постоянно обзети от предпочитание да оказват помощ на другите в персонален и професионален проект. Сред значимите житейски уроци за тях са да се научат на самообладание, схващане и приемливост към всеки вид хора. Много от деветките имат креативен гении. Художници, актьори, писатели, дизайнери, музиканти. Но може и да не са реализатори, а просто да харесват и ценят изкуството. Други подобаващи сфери за хората вид деветка са опазването на здравето, образованието, политиката, администрацията и обществените действия. Истинското благополучие за хората с ръководещо число 9 се крие в безкористното и безрезервно служене на другите. Макар че за някои тази задача може да се окаже сложна.

Ако житейският ви път е предначертан от цифрата 9, то вие попадате под въздействието на Марс. Това е и повода доста от деветките да са свръх прочувствени, буйни и доста енергични, с огнен характер и променливи настроения. Хората с рождено число 9 постоянно застават зад разнообразни дела, поддържат онеправдани и отритнати от обществото човеци и с всички сили се стремят да създадат света едно по-добро място. Сред техните слаби качества се подреждат отмъстителността, експанзията, склонността да драматизират и пресилените отбранителни реакции.     
Допълнение
Ако написаното в този текст не дава отговор изцяло или в по-голямата си част на истината, не бързайте да  заклеймявате нумерологията. Просто имайте поради казаното при започване на текста - че цифрата на рождения път е единствено едно от вашите 7 персонални цифри.

Другите са число на ориста, число на душата, число на личността, число на зрелостта, число на актуалното име, число на рождения ден.

А с цел да се построи точно и допустимо най-точно вашият профил, би трябвало да се вземат поради и всички останали цифри. Силно въздействие оказва и астрологичният ни знак.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР