Според ново проучване на Nokia и Ernst and Young (EY)

...
Според ново проучване на Nokia и Ernst and Young (EY)
Коментари Харесай

Метавселената вече се доказва в производството и промишлеността

Според ново изследване на Nokia и Ernst and Young (EY) индустриалната гражданска война в метавселената към този момент е в ход, въпреки и тиха.    В момента всички погледи са вперени в генеративния изкуствен интелект и заобикалящата го екосистема, подчертава Telecoms, което основава чувството, че метавселената е бързо намаляващ облик в огледалото за назад виждане. Но до момента в който над потребителската част на пазара продължава да витае облак от песимизъм, когато става въпрос за случаи на потребление на метавселената в индустриалните предприятия и индустрията, времето несъмнено е доста по-слънчево.    Според изследването на Nokia и EY ранните консуматори на метавселената реализират усъвършенствания в намаляването на финансовите и оперативните разноски, които надвишават упованията им надлежно с 15% и 6%. Съществуват и забележителни разлики сред упованията и действителността, когато става въпрос за възстановяване на сигурността, опита и обслужването на клиентите.   

Тези окуражаващи резултати са подобрили и общото усещане на метавселената измежду корпоративните и индустриалните консуматори. Средно 80% от тези, които към този момент са внедрили планове, свързани с метавселената, считат, че те ще имат доста или преобразуващо влияние върху метода, по който правят активността си. Само 2% от интервюираните считат, че метавселената е съвременна дума или волност. 
" Индустриалните и корпоративните метавселени са тук и това изследване демонстрира ясния вкус към технологии като разширена действителност и цифрови близнаци за реализиране на бизнес цели ", споделя Винсент Дуен, изпълнителен шеф на отдел " Бизнес консултиране и бизнес промяна " в Ernst and Young. " Вече виждаме доста организации, които надвишават стадиите на обмисляне и разпознават осезаемите изгоди от първичните си внедрявания. "     Но както Nokia, по този начин и EY имат залози в тази конкуренция, тъй че не е изненадващо, че споделят изследване, в което необятно се застъпват изгодите от индустриалните и корпоративните метаприложения.    В края на предходната година EY разгласи старта на метаверсия на своята услуга за взаимна работа Wavespace, която всъщност съставлява голям брой зали за срещи, разпръснати по целия свят, които разрешават на чиновниците от разнообразни офиси да се събират и да създават хрумвания. Освен това в Съединени американски щати компанията започва лаборатория за метавселени, която разрешава на разработчиците да основават и тестват нови случаи на потребление на виртуалната действителност.   

Що се отнася до Nokia, корпоративните - и по-специално индустриалните - метавселени се вписват в нейната тактика " Индустрия 4.0 ", която се върти към внедряването на съвременни, сериозни информационни мрежи в поддръжка на цифровизацията и автоматизацията на от ден на ден процеси. 
Затова не е чудно, че Nokia акцентира надеждната, високоскоростна съгласуваност измежду най-големите цели на респондентите за обезпечаване на опция за потребление на метавселената.    " Чудесно е да забележим, че фирмите ясно имат вяра в силата на метавселената за основаване на бизнес стойност както в случаите на потребление в предприятията, по този начин и в индустрията като цяло ", споделя Тиери Е. Клайн, президент на Bell Labs Solutions Research в Nokia. " Това мощно подхожда на нашето виждане, учредено на повече от осем години проучвания в Nokia Bell Labs, че индустриалната метавселена е продължение на Индустрия 4.0. Следователно тези, които към този момент са внедрили сериозни информационни мрежи за Индустрия 4.0, в този момент са в добра позиция да изпитат изгодите от метавселената, които явно някои компании към този момент виждат. "  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР