Според него, Шенген няма да бъде по-силен, като България и

...
Според него, Шенген няма да бъде по-силен, като България и
Коментари Харесай

Румен Радев пред форума Вахау: Не съм дошъл да лобирам, но България и Румъния трябва да са в Шенген

Според него, Шенген няма да бъде по-силен, като България и Румъния биват държани отвън него. " Страните на първа линия би трябвало да са вътре ", безапелационен бе президентът.

Радев прикани за съпричастност към нещастието на хилядите имигранти, опитващи да влязат в Европа, само че не би трябвало се не помни, че това е доста добре проведена незаконна мрежа, която подхранва сивата стопанска система, проведената престъпност, заплашва сигурността, тежи върху обществените системи на страните членки.

" Но най-много незаконната имиграция е предизвикателство за нашето единение и взаимност. България, водена от възприятието си за взаимност, постоянно е охранявала външната граница на Европейски Съюз - най-трудната (за охраняване) външна сухопътна граница на Европейски Съюз, 300-километровата граница сред България и Турция ", добави президентът.

Радев акцентира, че незаконните имигранти, идващи в България, не желаят да останат там. Планът им е рано или късно да се насочат на север или на запад. " В това отношение те не ни заплашват, не са предизвикателство за обществената ни система. Но в никакъв случай не сме забравяли възприятието си за взаимност. Иначе просто можеше да ги пропущаме през България ", съобщи той.

Според българския президент България постоянно е била измежду мощните поддръжници на евроинтеграцията на Западните Балкани. " Но също по този начин в тази сериозна обстановка не би трябвало да вършим компромис с Копенхагенските критерии за участие, изключително човешките права ", добави Радев. 

Той даде образец със комплицираните връзки сред България и Република Северна Македония.

" Обвързват ни обща история, обичаи и културно завещание. Но това, за което настояваме и което е залегнало в преговорната рамка от предходната година, желаеме хората, самоопределящи се като българи в тази страна, да бъдат вписани, наред с останалите нации, в тяхната конституция, правата им да са равни и обезпечени и да бъде спряна дискриминирането против тези хора, сподели още Румен Радев.

Eвропейският конгрес " Вахау " се организира от 1995 година, когато Австрия се причислява към Европейския съюз. Целта му е да се ускори разговорът с жителите и да служи като платформа за разискване на общи решения за бъдещето на Съюза със специфичен фокус върху страните от дунавския район. Провежда се в абатството Гьотвайг като знак на християнските полезности, към които е построен европейският план. Бенедиктинското абатство е ситуирано на рид над Дунав в долината Вахау в провинция Долна Австрия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР