Според него Северна Македония поема по познатия ѝ вече път

...
Според него Северна Македония поема по познатия ѝ вече път
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Скопие се разделя с пътя си към ЕС и поема към Белград и Русия

Според него Северна Македония поема по познатия ѝ към този момент път на доближаване със Сърбия, Русия, Китай и Унгария, на директна борба със съседите и " опълчване на Брюксел и европейските полезности ".

Новоизбраният президент на страната Гордана Силяновска е правист и доста добре знае, че развалянето на съглашения ще поведе страната в напълно друга посока и ще има съществени последствия, уточни той по отношение на обявеното от Скопие преразглеждане на договорености на страната с Гърция и Европейски Съюз.

В РСМ има затвърдени освен антибългарски, само че и антиевропейски настроения, регистрира Керемедчиев.

" Реториката ще бъде смекчена, само че политиката, която ще води ВМРО-ДПМНО, ще продължи. Антибългарските настройки, настроения няма по какъв начин да бъдат изкоренени. Ние достигнахме дъното на нашите двустранни връзки и не виждам по какъв начин това ще се усъвършенства ", разяснява той в предаването " Преди всички ".

Подадената от България ръка ще остане увиснала във въздуха и няма да бъде поета от македонските ръководещи, счита Милен Керемедчиев.

По думите му, " България няма накъде да отстъпва " и оттук насетне би трябвало да имаме " извънредно твърда и поредна политика ", тъй като в Скопие считат, че страната ни има слаби позиции като член на Европейски Съюз и те могат да бъдат изменени под напън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР