Най-малко 38 деца са били откарани по спешност в болница,

...
Най-малко 38 деца са били откарани по спешност в болница,
Коментари Харесай

38 деца са в болница след удар от мълния

Най-малко 38 деца са били откарани по неотложност в болница, откакто гръмотевица удари къмпинг в Германия.

Повече от 700 души бяха неотложно евакуирани от палатковия лагер The Pentecost, откакто беше ударен от рискова мълния в неделя следобяд. До случая се стигна, откакто мощна гръмотевична стихия мина над квартал Соест, преминавайки през палатковия лагер на младежките противопожарни отряди. Скоро управляващите задействаха алармата за „ случай с всеобщи жертви “ в региона. Над 100 пожарникари са изпратени на място за огромната избавителна акция. Всички деца и лица, които се грижат за тях, бяха евакуирани от палатковия лагер и преместени в здания в остаряла ракетна станция в Soest-Ruploh. Няма тежко потърпевши.

Говорител на пожарната сподели пред Bild, че „ не знаят “ дали лагерът ще продължи „ на този стадий “. Томас Винеке, шеф на окръжната противопожарна работа, сподели, че към 62 души са прегледани на място от службите за незабавна помощ. По-късно 38 от тях бяха изпратени в лечебни заведения в областите Soest и Unna за „ спомагателен обзор “. „ Хората, които бяха наоколо, усетиха мощно удара на мълнията, след това се оплакаха от изтръпване на ръцете и краката.

„ Разговаряхме с всички наранени и всички се усещат доста добре обгрижвани. В последна сметка 38 души би трябвало да отидат в болница. Просто би трябвало да сте на несъмнено място с тях “, добави шефът, написа Телеграф./Новини.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР