Според него сега назрява проблем с уж украинско мляко: По

...
Според него сега назрява проблем с уж украинско мляко: По
Коментари Харесай

Кметът на Калофер: Лъжем се, че ядем български продукти. Пазарът е компрометиран, фермери фалират

Според него в този момент назрява проблем с сякаш украинско мляко: " По документи се внасят млека от Украйна, а те са полски, чешки или маджарски - няма значение. Ние на никое място до момента не сме видяли на етикета да написа " Произведено в България ", на никое място не е записано от кое място е ресурсът. Ето един огромен компромис, с който ние потъваме, потъваме, потъваме ", изясни той пред БНР.

От една страна българските фермери банкрутират поради ниски изкупни цени на млякото, въпреки това българите не могат да си разрешат да си купят мляко и сирене поради високата цена. Този факт Румен Стоянов разяснява по този начин:

" Този проблем виси над нас със страшна мощ доста години обратно, минимум едно 6-7 години. Откакто сме основали Националното съдружие на кметовете на кметства в България съм поставял въпроса и там. Всички сътрудници сме на мнение, дружно с сътрудниците животновъди, с производителите, че най-много огромният компромис, който България прави с българския етикет - това води до този миг. Освен това европейските дотациите, които получаваме - българите и румънците, са най-ниските в Европа. Не можем да бъдем конкурентоспособни ".

Кметът на Калофер упорства да има специфичен български етикет, с който да се маркират артикули, създадени от началото до края единствено с български първични материали. Според него по този начин земеделските производители ще имат по-голям тласък да работят.

По думите му колкото и да малко това, което може да се създаде единствено от българска суровина, то би трябвало да е ясно обозначено. " Това ще разграничи вкусовите качества, същинското качество на българското ", означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР