Според него инвазията на Русия в Украйна е разклатила глобалната

...
Според него инвазията на Русия в Украйна е разклатила глобалната
Коментари Харесай

Япония планира да открие представителство на НАТО

Според него нашествието на Русия в Украйна е раздрусала световната непоклатимост, принуждавайки Япония да премисли районната сигурност, както и да удвои разноските си за защита.

„ Това, което се случва в Източна Европа, не е единствено европейски проблем, а директно визира обстановката тук, в тихоокеанския район. Ето за какво съдействието сред нас в Източна Азия и НАТО става все по-важно ”, акцентира Хаяши.

Министърът напомни, че Япония не е член на НАТО, само че с тази стъпка и двете страни желаят ясно да покажат, че сътрудниците на Алианса в Азиатско-тихоокеанския район „ сътрудничат доста устойчиво “ със страните в състава на отбранителния блок.

Хаяши напомни, че конституцията на Япония лимитира въоръжените сили на страната до потребностите на самоотбрана. Именно с това той изясни откриването на офиса на НАТО. „ Ние не атакуваме никого, пазиме се от всевъзможен тип интервенция и в някои случаи от закани “, сподели Хаяши. Но войната в Украйна от дълго време тревожи Токио и както сподели японският...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР