Според него институцията на служебното правителство трябва да се премахне

...
Според него институцията на служебното правителство трябва да се премахне
Коментари Харесай

Плевнелиев: ПП можеха да имат премиер, ако искаха. А Гешев нямаше да е главен прокурор

Според него институцията на служебното държавно управление би трябвало да се отстрани

" Продължаваме промяната " можеха да имат министър председател, в случай че желаят. Разбира се, че Иван Гешев нямаше да е основен прокурор. Щяха да получат всичко - имаше конституционно болшинство.

Това съобщи пред Българска национална телевизия президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), повдигнат от ГЕРБ. След съставянето на 48-ото Народно заседание двамата с някогашния външен министър Соломон Паси бяха определени от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, с цел да водят договаряния с парламентарните групи преди връчването на първия изследователски мандат. Работата на така наречен " контактна групи ", водена от Плевнелиев и Паси, обаче по този начин и не се увенча с триумф.

" Ударихме се в една стена на липса на обикновена логичност за политическо деяние. Новото потомство български политици по някакъв метод не ни схващат и работят по напълно различен. Еманация на всичко това бяха дейностите на " Продължаваме промяната ". Демократична България бяха по-склонни на диалог, само че споделяха - в случай че Политическа партия не създадат крачка, ние не можем. А в основата на основаването на Политическа партия е вградена омразата и опълчването против ГЕРБ. Изпаднахме в обстановката, в която нямаше решение ", изясни през днешния ден Плевнелиев. 

По думите му Бойко Борисов е дал цялостен картбланш на контактната с думите: " Вие със Соломон Паси, сте знак на евроатлантическите полезности, които изповядваме, нямаме и искания кой ще бъде министър-председател ".

" Виждате, че аз съм най-големият критик на Радев към този момент 6 години. ГЕРБ в никакъв случай няма да не помнят какво им аргументи президентът. Когато на Политическа партия им изнася - го подлагат на критика, когато не - си мълчат. Аз си изяснявам това със зависимости, които са се случили някъде там през 2020 година ", съобщи той.

Според Плевнелиев Радев дължи опрощение на българския народ, тъй като явно е имал неверна преценка във връзка с Политическа партия. " Кога беше прав - когато им сподели, че ще изчегъртват, или когато ги назова шарлатани? Очевидно Радев е решил неверно ", сподели някогашният президент. 

" Заприличваме на латиноамериканска страна, и в случай че не влезем 2024 година в еврозоната, ние ще останем в периферията като бананова република ", сподели Плевнелиев. Според него институцията на служебното държавно управление би трябвало да се отстрани. 

" За мен най-великият филм е " Галактически войни " (Star Wars). Там Дарт Вейдър споделяше на Анакин: " Използвай гнева си, използвай гнева си ", сподели още Росен Плевнелиев и направи паралел сред сюжета на филмовата поредност и политическата конюнктура у нас. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР