Според най-големия доставчик на бои и автомобилни покрития в света

...
Според най-големия доставчик на бои и автомобилни покрития в света
Коментари Харесай

Най-популярните цветове на колите постепенно отстъпват позиции

Според най-големия снабдител на бои и автомобилни покрития в света PPG Industries, международната цветова гама на новите коли наподобява много скучна. През 2018 година 39 % от всички коли в света са били боядисани в бяло, а през 2019-а броят им е намалял леко - с един %. Другите съществени цветове, които избират купувачите са черно и сиво.

Въпреки бавната смяна в трендовете, специалистите предвиждат, че през идващите години по пътищата ще се появят повече цветни коли. " Потребителите в този момент са по-склонни да избират консервативни цветове като бяло, черно и сиво, само че зеленото преди беше извънредно известно.

От 1999 година насам водачите избират неутрални варианти, само че зеленото постепенно се завръща ", споделя Джейн Харингтън, топ управител в PPG. В допълнение към зеленото, разпространяването на синьото също нараства. В Европа сини коли са предпочели 11% от хората, купили нови коли през 2019-а, като нарастването е с 3% по отношение на година по-рано.

Според специалистите модата на неутралните цветове (сиво, черно и бяло) е обвързвана с тяхната деловитост и еластичност. Такива коли се продават по-лесно, по-малко забележими са замърсяванията и драскотините по тях, а в случай че панелите на каросерията са развалени, е по-лесно да се намерят други за замяна, които са авансово боядисани. Тенденцията обаче е за мудна смяна в избора на цвят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР