Според национално проучване на SpotOn Virtual Fence около 50 процента

...
Според национално проучване на SpotOn Virtual Fence около 50 процента
Коментари Харесай

Когато не трябва да оставяте кучето да спи в леглото ви

Според национално изследване на SpotOn Virtual Fence към 50 % от притежателите на кучета спят с домашни любимци в леглата си. Мисълта да се гушкате на кученцето си в леглото може да ви даде топлота, само че в избрани обстановки оставянето на кучето ви да спи в леглото ви може да ви навреди повече, в сравнение с да ви помогне.

За страдание, кученцата в действителност не би трябвало да спят на леглото ви. Едно куче не би трябвало да спи в леглото ви, до момента в който не е подготвено да спи в личното си такова. Кученцето може да стане от леглото и да падне на пода. Не желаете да се събуждате за това. Кученцето би трябвало първо да разбере, че неговото легълце е безвредно и щастливо място за понижаване на риска от тревога при разлъка.

Друг проблем, който някои притежатели на кучета могат да видят, в случай че имат алергии към домашни любимци, е увеличението на техните признаци на алергия заради непосредствената непосредственост, в която са, до момента в който спят с домашния си любим. Трябва да се тревожите освен за хигиена. В някои случаи здравето на вашето куче може да бъде застрашено, в случай че оставите кучето си да спи в леглото ви. Ако вашият домакински любим е с тежък артрит или има болки в гърба, шията или ортопедични болки, скачането от и в леглото може да аргументи щета.

Когато към този момент кучето ви е крепко, добре подготвено и не ви буди постоянно през нощта, не се колебайте да го оставите да спи, където желае.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР