Според наблюдения на американски мозъчен тръст сателитни снимки показват увеличение

...
Според наблюдения на американски мозъчен тръст сателитни снимки показват увеличение
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват увеличение на жп трафика между КНДР и Русия

Според наблюдения на американски мозъчен концерн сателитни фотоси демонстрират нарастване на железопътния превоз сред Северна Корея и Русия.

На интернет страницата на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания основан във Вашингтон " Бионд Раралел " (Beyond Parallel) се споделя, че " засиленият железопътен транспорт сред Северна Корея и Русия най-вероятно има връзка с договореностите сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин по време на срещата им предишния месец ".

Според някои наблюдаващи Ким чака да получи съветски оръжейни технологии с цел да ускори нуклеарната си стратегия против доставката на муниции. Предположенията в този момент са, че покритите колета, които са снимани посредством спътник, са свързани със съглашение за боен продан и съдействие. Според отчета сателитните изображения демонстрират напоследък напредване на към 73 вагона, до момента в който сходни изображения за последните 5 години демонстрират придвижване в същия сектор на не повече от 20 вагона.

Официални представители на Съединени американски щати и Южна Корея побързаха да насочат предизвестие към Северна Корея и Русия, че в случай че продължат с оповестената договорка за трансфер на оръжия в нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които не разрешават всякаква търговия с оръжия, включваща Северна Корея, ще има последици.

Съединени американски щати упрекват Северна Корея, че доставя муниции, артилерийски снаряди и ракети на Русия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР