Според мотивите на прокуратурата, Христо Кюлбасанов можел да повлияе на

...
Според мотивите на прокуратурата, Христо Кюлбасанов можел да повлияе на
Коментари Харесай

За леката телесна повреда! Спасителят-бияч от Поморие остава в ареста, а Георги с макетното ножче се разхождаше сред нас

Според претекстовете на прокуратурата, Христо Кюлбасанов можел да повлияе на следствието

Районният съд в Поморие остави в ареста спасителя Христо Кюлбасанов, който е упрекнат за това, че е предизвикал лека телесна щета по хулигански подбуди на френски жител. Деянието е осъществено с особена свирепост, а телесните увреждания са нанесени с удари в главата и тялото на потърпевшия.

За тази „ лека телесна щета “ мярката е „ задържане под стража “, а за 26-годишния Георги Николаев, който наряза с макетно ножче приятелката си Дебора и я избавиха с 400 шева в Стара Загора беше по-лека и той се разхождаше измежду нас.

Според претекстовете на прокуратурата, Христо Кюлбасанов можел да повлияе на следствието, както и на очевидците е част от претекстовете. Освен това, откакто направил закононарушението, той напуснал мястото, което води до обосновано съмнение, че в случай че бъде пуснат, можел да се укрие.

Кюлбасанов няма предходни престъпни прояви.

Защитата му пледира да не се постанова най-тежката мярка за осъщественото действие - побой. „ Не бива публичната настройка да се позволява в правосъдната зала, в досието със събраните доказателства. В противоположен случай в България би трябвало да стартират да се строят всеобщо нови арести “, сподели юристът на спасителя и бе безапелационен, че казусът с момичето в Стара Загора е повлиял на публичното мнение.

 38-годишният Христо Кюлбасанов също изиска по-лека мярка за неотклонение от “задържане под стража ”.

Припомняме, че спасителят Христо Кюлбасанов беше задържан по обвиняване за закононарушение по хулигански подбуди и осъществено с особена свирепост. Случаят е от 24 юли, като побоят е нанесен след спор за места в безплатната зона на плажа в Поморие. Спасителят Кюлбасанов в този миг не е изпълнявал свои служебни отговорности. Френският жител се оплака, че е атакуван от него и пребит поради мястото, на което е разпънал кърпата си.

Концесионерът на плажа, където е станал случаят, се разграничи от дейностите на служителя си, макар че той не е бил на работа във въпросния ден. Ако Кюлбасанов бъде приет за отговорен, може да бъде наказан на отнемане от независимост до 3 години.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР