Треньорът на Левски Николай Костов обясни, че няма да подава

...
Треньорът на Левски Николай Костов обясни, че няма да подава
Коментари Харесай

Николай Костов: „Оставка може чак след празниците“

Треньорът на Левски Николай Костов изясни, че няма да подава оставка скоро. Костов приказва по време на специфична конференция.

„ Дали сме си време със Сираков, не съм освободен като треньор. Не може просто да стане и да си замине треньорът и всичко отново да стартира отначало. Защитаваме ползите на хората, които са с мен – от щаба, от футболистите. Фокусът е върху играта, която е иронизирана. Цялото изпитание е върху играта. Според мен тази игра завишава интелекта на всички наши играчи. Сираков постоянно ме е разбирал. Той вижда по-далеч, в сравнение с ние. Той е умел и много години е управлявал футболния клуб. Призивът, плакатът „ Сираков вън! “ е цяла година. Това е признакът на успеха и внезапно „ Сираков вън “. Всеки мач излизаме при този апел. Не го одобрявам “, сподели треньорът.

Николай Костов се извини и за поведението си след. „ Сядам пред вас напълно другарски и доброжелателно. Да не остане усещане, че Костов се укрива. Сега е моментът да се извиня за агресивното си държание след мача с ЦСКА, приемете извиненията ми. Старал съм се да бъда внитаметелен и оправдателен към всички вас “, изясни треньорът. Той обаче не отговори на въпроси.

„ Искам да кажа, че съм доста обиден от някои неща, които се случиха. В интервал на слаби резултати и игри сме, това е ясно. И аз поемам цялата отговорност за това. Някои от нещата, които ме засегнаха – приключване на информация, подстрекателство на футболната общност, че Костов и футболистите са имали спор на полувремето на мача с ЦСКА. Това е лъжа. Сядам да го опровергая, тъй като отрицателните неща се натрупат “, добави той.
Николай Костов: Работя с два разнообразни тима
„ Другото, което ме афектира, е, че се иронизира играта на Левски – „ сантименталната “ игра. Това е моя концепция и при първите ни диалози със Сираков го попитах дали знае с какъв футбол се занимавам аз. Да се върнем 10 месеца обратно – в случай че ги разделим на две по 5 – в първите 5 месеца работих с един тим, в този момент с различен. За това време не можем да кажем, че се гордеем с работата си, само че не се и срамим. Не всичко беше толкоз неприятно, колкото излиза в обществеността като внушения. В моменти, в които изпитвахме усложнения, незабавно имаше офанзиви, които влияеха на душeвността на играчите, треньорите “, призна експертът.

„ Пламен Андреев е време да възмъжее – той е огромен мъж и би трябвало да пази по мъжки. Изживели сме всичките му неточности. При анализите имахме слаби резултати от играта на вратарите – слаби статистики, вратарски неточности. Не искахме нов вратар, искахме Пламен да се развива. Не обясних вярно нещата. И за Пламен имаме оферта. Рекордните настоящи прехвърляния са нещо, което си заслужава уважението. Продаваме си най-хубавите играчи – отслабва се тимът. Причината за слабите резултати е нарушаването на салдото. Самите ние непрекъснато търсим нови неща, свързани с този тип футбол. Имали сме моменти, епизоди, при които играта е била превъзходна “, добави Костов.
Костов: Естествено, че съм направил неточности
„ Аз не бях подготвен за митинга, който беше разгласен три дни преди началото на шампионата, преди първия мач. Той продължава, той не е спрял. Това е дълъг диалог. Естествено, че съм направил неточности. Най-голямата ми неточност за мача с Лудогорец е моя. Може би малко се увлякох, може би надцених моя тим, може би подцених Лудогорец. Всички пристигнаха да ми кажат на полувремето, че Охене ще получи червен картон – аз го смених. Нарушихме салдото. Аз поех отговорност. Никога не съм определял какви въпроси би трябвало да се задават. Отново се оправдавам “, сподели още той.

„ Предния път си потеглих без конференция. Тогава бяха други хора, друга конюнктура. Сега погасихме прословутите отговорности към Национална агенция за приходите. Това е триумф на Сираков, на Боримиров, на Йовов, на техните старания. Ние нямаме искания, каквото сме поискали – това са ни дали “, съобщи експертът.

„ Дадохме си време до празниците – три-четири дни. Не желая да го наемам Сираков, той е със фамилията си.Дотогава ще упражняваме тима. Трябва да изчакате за моята оставка. Искам да приказвам освен с него, само че и с всички ръководители, които имат отношение към бъдещето на клуба “, показа Костов.

„ Очаквах да се провалим с някои неща. Аз преследвам играта. Аз желаех тази игра да бъде пиедестал за триумфите – не да ритаме, да бягаме, да скачаме – да играем единствено за резултата. Тук приказваме за красиви осъществяване. Има и тежки резултати – 1:0 с тежка игра. И ние сме имали такива “, изясни той.

„ Дисбалансът е общо разбиране. Той е разследване и на доста травми в моменти, в които имахме потребност от тези футболисти. Имаме и нови попълнения, които се приспособяват към нашия футбол. Времето е в интерес на обиграването на нашия тим “, приключи Николай Костов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР