Според множество проучвания уседналият начин на живот се отразява на

...
Според множество проучвания уседналият начин на живот се отразява на
Коментари Харесай

Как тренировките ни правят по-умни

Според голям брой изследвания уседналият метод на живот се отразява на интелигентността. Затова и хората, които постоянно спортуват постоянно са по-умни.

Оказва се, че тренировките не са потребни единствено за здравето ни, само че и за интелигентността ни. Проучвания демонстрират, че хората, които водят деен метод на живот, постоянно се оказват по-умни от останалите.  Ето за какво:

Мозъкът се обогатява с О2

Когато упражняваме, дишаме по-дълбоко и по-правилно. Това разрешава на мозъка ни да се обогати с О2, което усъвършенства неговата активност. И по-точно кислородът изпълва предните елементи на мозъка, които са асоциирани с вземането на решения и запомнянето, потвърди изследване от “ Psychophysiology ”. 

Силовите тренировки усъвършенстват концентрацията

Силовите тренировки, когато ги вършим по верния метод, изискват високо концентриране. Трябва да мислиш за позата си и изпълняването на упражнението. Фитнес журналът “Applied Physiology ”  изследва 100 индивида и активността на мозъка им, когато извършват силови тренировки. Оказа се, че този вид физическа интензивност, практикувана постоянно в дълъг интервал от време, се отразява върху метода на мислене и съсредоточаване.

 Как тренировките ни вършат по-умни

Повишава се продуктивността

Вероятно и вие сте забелязали, че в дните, в които упражнявате, се усещат по-продуктивни и подготвени да свършите милион задания. След подготовка сме по-енергични и стимулирани, по тази причина съумяваме да повишим продуктивността си с 23%, съгласно изследването на “ International Journal of Workplace Health Management “.

Кардиото усъвършенства паметта

Друго забавно изследване е това на “Learning and Memory ”.  Те откриват, че хората учат нов език с до 10% по-бързо, откакто са завършили високо интензивна подготовка. Това е по този начин, тъй като тогава мозъкът синтезира протеин, който оказва помощ за развиването и оцеляването на мозъчни неврони и това усъвършенства опциите ни да запомняме.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР