Според много древни култури, името на човек предопределя неговия характер

...
Според много древни култури, името на човек предопределя неговия характер
Коментари Харесай

Какъв символ е твоето име и какво разкрива той за теб

Според доста антични култури, името на човек предопределя неговия темперамент и орис. Индианците, да вземем за пример, са кръщавали потомците си с имена на животни, естествени стихии и растения, тъй като вярвали, че техните знаци ще оставят мощен отпечатък върху личността на детето. И до през днешния ден се счита, че всяко име дава отговор на даден знак, въпреки и той все по-рядко да намира мястото си в нашата просвета.

За да разберете, какъв е признакът на вашето име и какво разкрива той за вас, съгласно античните вярвания, е нужно единствено да съберете числата на обособените букви, като следвате таблицата и след това да редуцирате резултата до едноцифрено число.

Пример: Виктория = 4 + 6 + 2 + 2 + 3 + 6 + 6 + 6 = 35 = 3 + 5 = 8

Кон
Хората, чието име носи признака на коня, се отличават с една загадъчна неотстъпчивост и неподчинение. Те постоянно се бунтуват против несправедливостта, лъжата, тиранията и последното, което могат да създадат е да седят и да гледат безучастно. Обожават живота и свободата, за тях тя е най-ценното им благосъстояние. Но това напълно не значи, че не са способни да основат семейство, в противен случай. Просто са от тези хора, които в никакъв случай няма да създадат нещо безогледно поради моментна волност. Когато решат да свият гнездо и да се открият, нормално го вършат вечно. Но, в случай че се опитате да им налагате личните си ограничавания или да ги вкарате във вашите релси, ще ги загубите.

Змия
Може би очаквате да ви кажем, че тези, чието име носи признака на змията, са зли, рискови и съдбовни, само че това не е тъкмо по този начин. Всъщност, те са строги, само че доста обективни. Никога не атакуват, в случай че не са били в действителност провокирани. Отличават се с извънредно добре развита вътрешен глас и експедитивност на мисълта. Мразят застоя и страдалчеството. От тях надали ще чуете да се оплачат, че нещо им тежи, няма да ги видите и да се самосъжаляват. Това е срещу природата им. Много борбени и пробивни персони, които са способни да се приспособяват към всяка оригиналност.

Слон
Мъдрост, страст и ослепителен разум – това са думите, описващи най-добре хората, носещи име, чийто знак е слон. Отличават се със своята харизма и сексапил, постоянно печелят благосклонността на близките. Не си падат по празните приказки, избират дейностите. Обикновено са доброжелателни и доста чистосърдечни, само че в случай че ги предадете, обидите или пък още по-зле – в случай че нараните техен непосредствен, са способни да минат през вас без да им мигне окото. Това са същински хора на достойнството.

Котка
Личности, които имат неповторима еластичност на съзнанието. Доста постоянно това са и едни от най-успелите хора, тъй като природата ги е основала по този начин, че постоянно да надушват метода и средствата за триумф. Понякога наподобяват потайни и замислени, само че това е тъй като са много внимателни. Те са и отлични анализатори. И до момента в който вие още се пробвате да разгадаете какво се върти в главата им, те към този момент знаят що за човек сте единствено по метода, по който държите чашата си.

Орел
Гордост, чест и талантливост – това са хората – орли. Според индианските вярвания, орелът е един от най-великите знаци, тъй като лети най-близо до Върховното Същество (Уакан-Танка, Слънцето, Творецът, Старецът, както го посочват в разнообразни индиански езици). Именно по тази причина и неговите пера служат за изработката на бойния накит на доста племена. Във Фън Шуй пък орелът е знак на остро духовно зрение. Личностите, носещи в името си знака на тази велика птица, са родени водачи. Те са непреклонни, мощни, буйни, от време на време властни и естествено интелигентни.

Делфин
Келтите свързват признака на делфина с лечебната мощ на водата, чистата обич и здравото другарство. Според вярванията, хората носещи имена, покровителствани от делфина, са едни от най-честните, благи и чистосърдечни персони. Те са извънредно привлекателни и съумяват да заразят всички с харизмата си. Приветливи и доста усмихнати. За римляните, делфинът е бил знак на спасението, тъй като направлявал моряците в откритите води. И до през днешния ден се счита, че хората – делфини са Божи пратеници, които имат задача да възвръщат хармонията на Земята.

Лисица
Хитри и доста съобразителни персони. Тези хора имат неповторимата заложба да оцеляват във всевъзможни обстановки. Каквито и неволи и тествания да им сервира животът, те някак постоянно намират сили да се запазят и да продължат напред. Във някои култури, лисицата е считана за медиатора на Бог сред живите и мъртвите. В Китай тя е знак на благосъстояние и мощност.

Прилеп
В доста култури, прилепът е най-черният знак, тъй като вещае злощастие, мрачевина и гибел. Но за античните гърци и някои африкански племена, прилепът е заветен знак на майсторското красноречие и бистрия разум. Около хората, носещи име, чийто знак е прилеп, витае една загадъчност, която от време на време може са бъде съдбовна. Те са доста обаятелни натури и постоянно печелят интереса на близките. Предизвикват почит и почитание, само че от време на време наподобяват и много строги и даже студени. Истината обаче е, че за каменните им лица се крие една неповторима страст, която обаче единствено те вземат решение на кой да разкрият.
Куче
Кучето е знак на честност, преданост и добрина. Хората, чието име е покровителствано от кучето, са извънредно всеотдайни персони. Те са прями, почтени и доблестни. Не си падат по мръсните игрички, лицемерието и подмазването. Предпочитат да изгубят с достолепие, в сравнение с да завоюват непочтено. Също по този начин, избират да кажат истината, каквато и да е нейната цена за тях, вместо да излъжат, с цел да си спестят неприятностите.
Инфо: beu.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР