Според министъра на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши,

...
Според министъра на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши,
Коментари Харесай

Министърът на икономиката на РСМ очаква от следващия месец цените на продуктите да са по-ниски

Според министъра на стопанската система на Република Северна Македония Крешник Бектеши, някои хранителни артикули към този момент се продават на по-ниски цени, а упованието му е при започване на декември цените на главните хранителни артикули да спаднат с „ сред 5 и 12-13 % ”, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Ако няма такова понижение на цените, ще бъдат признати нови ограничения. Допреди няколко дни млякото на съответен производител се продаваше за 80 денара, през днешния ден цената му е 76 денара и евентуално от 1 декември ще има в допълнение понижение. Хлябът на някои производители струваше над 40 денара, а през днешния ден към този момент е 36-38 денара. И там чакаме още понижение. Същото важи и за месните артикули ”, сподели Бектеши.

По думите му спомагателното понижение на цените на главните хранителни артикули би трябвало да пристигна, след приключването на всички процедури за подписване на договорите за доставка на по-евтина електрическа енергия за фирмите-производители.

Бектеши добави, че може да се чака повишаване на вносните първични материали, само че има „ избрани механизми за стабилизиране и понижаване на цените ”.

След днешната среща с производителите и представителите на най-големите търговски вериги в страната Бектеши посочи, че се вършат разбори и за спомагателни ограничения, които би трябвало да бъдат признати до края на годината.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР