Според мен, най-добрият начин на хранене с добре балансиран откъм

...
Според мен, най-добрият начин на хранене с добре балансиран откъм
Коментари Харесай

Високомазнинен хранителен режим - за кого е подходящ?

Според мен, най-хубавият метод на хранене с добре уравновесен откъм и макронутриенти хранителен режим, включващ значително количество въглехидрати и, както и малко потребни мазнини в допълнение.

Но това не е единственият метод на здравословно хранене, има и други разновидности. Много известен измежду тях е високомазнинният и нисковъглехидратен режим, в който мазнините играят по-голяма роля като източник на сила и могат да изравнят, даже да надминат по количество въглехидратите.

е точно подобен режим на хранене, само че в този момент няма да се концентрираме единствено върху нея. Тя е много краен представител на високомазнините режими, а и към този момент съм й посветил лична публикация. Когато приказвам за „ високомазнинно хранене “ в тази публикация имам поради режими, в които 35% и повече от дневния калориен банкет идва от мазнинна храна.

За съпоставяне – в класическия метод на хранене, за който приказвах първоначално – процентът мазнини в режима е сред 15-30%, според от преследваната цел, а в кетогенната диета мазнините могат да доближат 50-60% от дневния калориен банкет. И защото калориите и белтъчините би трябвало да останат същите, увеличението на мазнините в храната неизбежно води до понижаване на въглехидратите. Затова високомазнините режими влизат и в графата.

Ако четете тази публикация, най-вероятно имате интерес и предпочитание да опитате с високомазнинен метод на хранене и се питате дали той е подходящ за вас и за какво просто да не минете на кетогенна диета, вместо да се занимавате с този по-умерен преход от въглехидрати към мазнини… Разбирам ви и ще ви отговоря.

Кетогенните диети са много известни в последно време. Основно залагат на 2 теории:
че с нарасналият банкет на мазнини от храната се покачва и изгарянето на телесни мазнини, което прави отслабването по-лесно;че можете да отслабнете успешно единствено в случай че държите нивата на инсулин ниски. И защото въглехидратите покачват инсулиновия отговор, решението е да замените тяхното място като главен източник на сила за тялото с мазнини.
Светът обаче не е черно-бял, а по-скоро пъстър и тук също би трябвало да търсим златната среда, като обърнем нужното внимание както на изгодите, по този начин и на минусите от този метод на хранене, що се отнася до спорта, тренировките и здравословното хранене.

През първите 1 до 4 седмици на всеки нисковъглехидратен режим тялото минава през интервал на пригаждане и страничните резултати са нещо всекидневно: изтощеност, нервност и намалени физически благоприятни условия. Тези странични резултати изчезват откакто тялото се приспособи и дефинитивно премине в режим на кетоза. Но също по този начин, при започване на кетозния режим при доста хора се следи доста угнетяване на глада и по-лесно насищане с храната, което безусловно води до по-малко признати калории и по-бързо намаляване през първите 1-4 седмици от него.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР