Според културолога проф. Ивайло Дичев най-важната задача на бъдещото правителство

...
Според културолога проф. Ивайло Дичев най-важната задача на бъдещото правителство
Коментари Харесай

Ивайло Дичев: Бъдещото правителство трябва е да измие петното от челото на България

Според културолога проф. Ивайло Дичев най-важната задача на бъдещото държавно управление след изборите ще е " да измие петното от челото на България ".

" В момента сме в доста тежко интернационално състояние. Много сме опозорени като страна. След историята " Магнитски ", която сподели на света, че сме с изключение на небогати, само че и крадливи, след резолюцията на Европейския парламент за върховенството на правото,ние сме в ъгъла. Добавям към това глупавата ни позиция по въпрос с Македония – никой не може да разбере какво тъкмо желаеме и какво вършим. Добавяме към това и неналичието ни на взаимност по разнообразни тематики. Международната ни позиция е много слаба. Трябва да намерим метод да възстановим положителното си име. Народът ни е надарен, има благоприятни условия, с които да застане на интернационалната сцена. Бъдещото държавно управление би трябвало да мисли за това ", разяснява той пред БНР.

Според него огромната въпросителна е дали партиите на смяната ще съумеят да се спогодят да сформират държавно управление:

" Въпросът е да не тръгваме с огромна кошница с упования за след изборите, тъй като така наречен " партии на смяната " не си приказват доста между тях ".

" Аз не знам дали партията на Слави Трифонов е в същински връзки с да кажем " Демократична България ", въпреки че са на едната страна на барикадата. Не слушам сред тях сделки, общи позиции ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР