Според Ковачевски тази такса не трябва да се въвежда, защото

...
Според Ковачевски тази такса не трябва да се въвежда, защото
Коментари Харесай

Ковачевски към ЕК: Заради България ще поскъпнат токът и парното на македонците

Според Ковачевски тази такса не би трябвало да се вкарва, тъй като " целият потенциал от газ, който влиза в Северна Македония, е даден от България на " Газпром ", което значи, че такава такса ще докара до повишаване на тока и парното с 20 % ", предава Българска телеграфна агенция.

" Затова поискахме да бъде освободен потенциал, с цел да може страната да си набира газ от други източници. Водят се диалози на равнище Европейски Съюз и със съответното министерство в България. През предходната година успяхме с Европейски Съюз и България да освободим потенциал за газ, който не е благосъстоятелност на " Газпром " и се надявам, че и тази година ще успеем да до създадем ", сподели Ковачевски след отбелязването на Деня на обезпечаването, който се отбелязва през днешния ден в страната.

Ковачевски уточни, че е разискал тематиката и с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, по време на визитата й в Скопие преди дни. Според него въведената такса " няма нищо общо с пазарните правила и директивите на Европейски Съюз и в случай че би трябвало Северна Македония ще реагира пред интернационалните съдилища ".

Министърът на енергетиката на Северна Македония Крешник Бектеши също разгласи, че в случай че изключителната енергийна такса върху преноса и преноса на съветски естествен през българска територия бъде въведена за Република Северна Македония, страната ще желае обезщетение от България и спомагателна поддръжка от Европейския съюз..

От 13 октомври България вкара изключителна енергийна такса върху преноса и преноса на съветски природен газ през нейна територия в размер на 20 лева./мВтч., като задачата е за " Газпром " да бъде по-неизгодно да доставя газ през България.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР