Според конспиративните теории американците никога не са стъпили на Луната,

...
Според конспиративните теории американците никога не са стъпили на Луната,
Коментари Харесай

"Вятърът на промяната" е написана от ЦРУ? ВИДЕО

Според тайните теории американците в никакъв случай не са стъпили на Луната, Елвис Пресли към момента е жив, Пол Маккартни е умрял и измежду нас е неговият двойник, а Леми Килмистър е похитен от извънземни...

В тази поредност от версии добре се вписва още една - че класическата балада на немската рок група "Scorpions " - "Wind Of Change "/ "Вятърът на смяната ", е написана не от фронтмена на бандата Клаус Майне, а от Централно разузнавателно управление на САЩ. През май 2020 година Spotify направи премиера на подкаст по тематиката, който има осем епизода, написа

Но това не беше задоволително за основателите, и в този момент те замислиха нов план - материалите да се приспособяват за Hulu (американска абонаментна услуга за видеоклипове при поискване). Режисьорът и артистът Алекс Карповски работи по сюжета и ще продуцира тази поредност дружно с Джейсън Винер.

Главният воин в тази история е журналистът Патрик Радън Кийф, създател на „ Ню Йоркър “, който написа за наркобарони, военни закононарушения, корпоративни измами и шпионаж.

Той твърди, че чул от другар, някогашен сътрудник от Централно разузнавателно управление на САЩ, че песента "Wind Of Change " не е написана от Клаус Майне след Международния музикален фестивал в Москва през 1989 година, а от членове на тази загадка организация, с цел да насърчи измененията, които се случват по това време в Съветския съюз.

И тъкмо този господин Кийф даже съумява да зададе сходен въпрос не на какъв да е, а на самия вокалист на " "Scorpions " - Клаус Майне.

Ето какво споделя самият Клаус: "Дадох изявление при започване на 2020-а - спомня си той. - Журналистът се споделяше Патрик Кийф.

За да приказва с мен, той долетя в Германия от Ню Йорк. Разговорът беше за московския фестивал, за песента "Wind Of Change ", т.е. за това, което постоянно ме питат във всички изявленията. Този човек написа за огромни издания като "New Yorker " и други сходни. Страхотен публицист и в действителност приятна персона. "

Изведнъж в средата на изявлението Патрик Кийф задава въпрос, който озадачава Клаус: "Чували ли сте в миналото версията, че песента "Wind Of Change " е написана от Централно разузнавателно управление на САЩ? " Клаус се разсмива и споделя: "Ти, кого мислиш, че интервюираш: създателя на песента или разузнавач? “

Отначало Клаус си мисли, че Кийф се майтапи. "Но когато той ми описа версията за Централно разузнавателно управление на САЩ, му споделих, че основателите на подкаста, несъмнено са експерти, само че материалът, който са събрали, е подобаващ за поредност на Netflix, която ще притегли доста хора. Това е цялостна нелепост, луда и подправена история “, споделя Клаус.

Истина или интрига

Какво споделя самият Патрик Кийф? "Беше доста занимателно да се заема с тази луда история цяла година, изследвайки тъмните кътчета на Студената война. През това време съм интервюирал близо 100 рокери и шпиони в четири страни. "

Подкастът в Spotify е продуциран от Crooked Media, а съоснователят Томи Витор споделя: „ Знаем, че Централно разузнавателно управление на САЩ скрито спонсорира културни събития през 50-те и 60-те години. Те заплатиха за фотосите на филми по творбите на Джордж Оруел "1984 " и "Ферма на животните ".

Те спонсорираха европейско турне на Бостънския симфоничен оркестър. Защо да не са помогнали и на немска рок група да напише мощна балада, която да раздра Желязната завеса? А до момента в който Централно разузнавателно управление на САЩ деликатно пази своите секрети, няма да знаем каква е истината. "

Баладата улавя духа на времето

Всъщност "Вятърът на смяната " на "Скорпиънс " е написана единствено два месеца преди рухването на Берлинската стена. Рок баладата бележи края на Желязната завеса.

Тя улавя духа на времето и вярата за смяна. Благодарение на това, че е изпълнена на британски, песента става емблематична в целия Източен блок.

Сингълът е продаден в 14 милиона копия, попада в музикалните ранглисти на 78 страни и десетилетия по-късно клипът на парчето е гледан над 760 милиона пъти в YouTube.

Песента е написана от фронтмена на "Скорпиънс " Клаус Майне, който е въодушевен от присъединяване на бандата на именития Московски музикален фестивал на мира през лятото на 1989 година.

"В една от вечерите всички бяха дружно – немски, съветски, американски музиканти, публицисти, даже бойци от Червената войска – в една лодка на река Москва на път към парка "Горки ".

Това беше визията: целият свят в една лодка, всички приказват един език – езика на музиката”, спомня си Майне пред “Хамбургер Абендблат” за момента, въодушевил го да напише песента.

Силата на музиката

За първи път Кийф стартира публично версията, че песента "Вятърът на смяната " на "Скорпиънс " е основана от Централно разузнавателно управление на САЩ, през май 2020 година

"Омръзнало ми е от тайни теории - споделя от своя страна музикалният публицист Карстен Шумахер. - Човек би трябвало сериозно да се запита: в това има ли смисъл? Нямам нищо срещу митовете в рока, само че в този слух няма никакъв смисъл “.

Шумахер припомня, че "Вятърът на смяната " е написана през 1989 година, само че за първи път е оповестена през ноември 1990 година като част от албума “Побъркан свят”.

Сингълът пък излиза едвам през февруари 1991 година.

"Тогава всичко към този момент се беше случило. Ако Централно разузнавателно управление на САЩ желаеха да провокират смяна, щяха да дадат песента на групата за Московския музикален фестивал на мира през 1989 година ", стимулира се Шумахер и не вижда нищо подозрително в това, че песента е първата авторска комбинация на Клаус Майне.

"Московският музикален фестивал на мира би трябвало да е бил нещо особено за всеки, който е участвал на него – изключително за една немска тайфа.

Не намирам нищо необичайно в това, че музикант е седнал и е написал ария. Клаус Майне след това има още авторски части. Последното от тях е "Символ на вярата " – балада, отдадена на рецесията с ковид.

Начинът, по който е написан текстът, и неговата елементарност са христоматиен образец за ария на „ Скорпиънс “, счита Шумахер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР