Според Ким Йе Джонг Западът игнорира опасенията на Русия в

...
Според Ким Йе Джонг Западът игнорира опасенията на Русия в
Коментари Харесай

Северна Корея застава в окопа с Русия, но се тресе от глад frognews.bg

Според Ким Йе Джонг Западът " пренебрегва опасенията на Русия " в региона на сигурността, а Съединени американски щати са основният провинен за продължаващата война в Украйна. Колкото и да бушуват силите на империалистическата коалиция, те никога не могат да пречупят героичния дух на армията и народа на Русия, които имат висок национализъм, непримиримост и твърда духовна мощ.

 

Винаги ще бъдем в един окоп дружно с армията и народа на Русия, вдигнал се на битка за отбрана на достолепието и достойнството на страната, суверенитета и сигурността на страната. Ким Йе Джонг е един от най-влиятелните хора в Северна Корея.

Смята се, че тя е част от вътрешния кръг на Ким Чен Ун. Официално тя заема длъжността заместник-началник на отдела за агитация и пропаганда на Централния комитет на Корейската работническа партия. След съветската инвазия в Украйна Северна Корея поредно поддържаше позицията на Москва.

 

Северна Корея гласоподава срещу резолюциите, осъждащи Русия в Организация на обединените нации, и също така беше единствената в света, която публично поддържа резултатите от " референдумите ", след които бяха анексирани украински територии.В същото време никой от политическото управление на КНДР до момента не е изразил поддръжка за Москва в обществени изявления.

 

Припомняме, че още през 2013 година Ким Чен Ун се обръща с молба за продоволствена помощ от Съединени американски щати, защото над 6 млн души от общо 24-милионното население на страната е в бедствено състояние във връзка с изхранването. Същата година Европейски Съюз подкрепя Пхенян с артикули за десетки милиони евро.

 

На 20 януари 2023 година съветското интернет издание Лента.ру написа: Населението на КНДР е на ръба на най-големия апетит от 33 години насам. Причината е некадърната икономическа политика на държавното управление. В същото време „ чистият баланс на зърно в Северна Корея падна под минималните човешки потребности “. „ Наличието на храна евентуално е паднало под абсолютния най-малко във връзка с човешките потребности и по един индикатор е на най-ниското си равнище от глада в страната през 90-те години “, написа изданието, базирайки се на отчет на Организацията за международно изхранване на Организация на обединените нации. Периодът на глада, който съответствува с икономическа рецесия в Северна Корея, припомня интервала на „ Тежкия поход “, траял от 1995 до 1999 година и лишил живота на десетки хиляди до 3 милиона души.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР