Според жителите на Добринище, ако такова строителство започне, поминъкът на

...
Според жителите на Добринище, ако такова строителство започне, поминъкът на
Коментари Харесай

Напрежение в Добринище - хората на протест срещу изсичането на гори и застрояване

Според жителите на Добринище, в случай че такова строителство стартира, поминъкът на популацията ще бъде заплашен, тъй като туристопотокът напълно ще се пренасочи и локалният бизнес ще пострада тежко. 

 

По думите им те не са известени какво тъкмо ще се строи. Притесненията им са, че ще бъдат издигнати хотели. “Ние единствено ще гледаме по какъв начин колите отиват нагоре, децата ни ще вървят да работят там ”, сподели един от протестиращите.

“Местният бизнес ще загине! ”, безапелационен е различен. 

 

Сред недоволните са притежатели на дребни хотели и механи. Кметът на Добринище - Петър Галчев, споделя терзанията на локалните поданици.  “Исках да разгадая случая, да схвана кой има интерес да строи горе, без да има необятно публично разискване с жителите на Добринище ”, сподели един от общинските съветници, дал своя вот срещу застрояването, което е на повърхност от 160 декара. 

 

Зоната, в която е очакван градежът, е за ски уреди. “Ще стане урбанизирана. Всякакво строителство може да стане горе ”, счита общинският консултант. Той позволява, че е допустимо даже да бъде издигнато малко градче, което да измести Добринище. “От това ще загуби бизнесът в Добринище, дребните хотели, магазинчетата. Обричаме Добринище! ”, безапелационен е той. 

Местните желаят да инвестицията да бъде в Добринище, с цел да продължи градчето да се развива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР