Според източните философии, лявата страна на тялото е напълно различна

...
Според източните философии, лявата страна на тялото е напълно различна
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако спим само наляво

Според източните философии, лявата страна на тялото е изцяло друга от дясната. Даже някои будистки обичаи включват в предписанията си монасите да спят на лявата си страна. Въпреки че звучи необичайно, почивката и спането на лявата страна има доста изгоди за здравето.

Лявата страна на тялото е преобладаващата за лимфната система. По-голямата част от лимфата се оттича в гръдния канал, ситуиран от лявата страна, написа zdrave.to.

По пътя си лимфата придвижва протеини, глюкозни метаболити и отпадъчни артикули, които се пречистват от лимфните възли, с цел да бъдат дренирани от лявата страна. Ето за какво, в източната медицина е всекидневно схващането, че болесттите от лявата страна на тялото може да се дължат на хронично запушване на лимфната система.

Според Аюрведа, тапите на лимфата водят до засищане с токсични субстанции на черния дроб и кръвта.

Първичните признаци на застой на лимфата се появяват от лявата страна на тялото, преди да се реалокират в дясно.

Ако се чувствате изтощени след хранене, древноиндийската медицина Аюрведа предлага при отмора след обяда да лежите на лявата си страна 10 минути.

Времето за отмора не би трябвало да надвишава 10 минути и е друго от следобедния сън, който нормално е 20 минути или повече.

Стомахът и панкреасът също се намират от лявата страна. Когато лежите на лявата си страна, това разрешава оптимално и дейно храносмилане. Храната се движи естествено през стомаха и панкреатичните ензими се секретират последователно, а не всички едновременно, както се случва, в случай че лежите на дясната си страна. Защото черният ви дроб и жлъчният мехур са от дясната ви страна.

Почиването на лявата страна им разрешава да отделят скъпите си ензими в храносмилателния тракт, като емулгират мазнините и обезвреждат стомашните киселини.

Когато храносмилателната ви система е подтиквана по този метод, цикълът на мелене на храната е по-кратък и не ви оставя бавни през останалата част от следобеда. Ще се чувствате цялостни с сила. Ето за какво се старайте да почивате 10 минути на лявата си страна след хранене.

Спането на лявата страна разрешава на гравитацията по-лесно да избутва телесните боклуци от тънкото в дебелото черво за по-добра дефекация. Тънкото черво отстранява токсините през илеоцекалната клапа от дясната страна на тялото при започване на дебелото черво. То се намира от дясната страна на тялото, пресича корема и се спуска от лявата страна. През нощта, като продължавате да спите на лявата страна, отпадъчните артикули се придвижват по-лесно към низходящото дебело черво и на сутринта изхождането ще бъде налице.

За най-хубаво действие на сърцето

Над 80% от размера на сърцето е ситуиран от лявата страна на тялото. Ако спите на лявата си страна, лимфата, която се оттича към сърцето, ще бъде ориентирана от гравитацията и ще се подкрепи функционалността на сърдечния мускул по време на сън.

Аортата, която е най-голямата артерия на тялото, излиза от горната част на сърцето и се извива наляво, преди да се спусне в корема. Когато спите на лявата си страна, сърцето изпомпва кръвта по-лесно в низходящата аорта. Спането на лявата страна разрешава също на червата да се отдалечат от вена кава, която придвижва кръвта назад към сърцето.

Далакът е част от лимфната система и също се намира от лявата страна на тялото. Функцията му е на огромен лимфен възел, който филтрира лимфата и в допълнение кръвта. Когато лежите на лявата си страна, връщането на течност в далака е по-лесно и става по-лесно посредством гравитацията.

Лимфната система източва всички кафези на тялото посредством мускулни контракции и придвижвания, а не посредством изпомпване от сърцето. Да помагате на лимфата да изтича в далака и сърцето посредством гравитация е елементарен метод да пречистите тялото си, без да вършиме нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР