Според изпълнителния директор на отбора на Макларън във Формула 1

...
Според изпълнителния директор на отбора на Макларън във Формула 1
Коментари Харесай

Браун: Успехът на Ф1 в Щатите не зависи от присъствието на американски пилот или отбор

Според изпълнителния шеф на тима на Макларън във Формула 1 Зак Браун триумфът на шампионата в Съединените щати не зависи от наличието на американски водач или тим на стартовата решетка. Самият той обаче признава, че би се радвал, в случай че тим като Андрети или някой обещаващ водач бъде позволен до присъединяване в шампионата.

Последният американец, който се състезава във Формула 1 като титуляр бе Скор Спийд, който взе участие в целия сезон 2006 с екипа на Торо Росо, само че бе уволнен за сметка на Себастиан Фетел в средата на 2007. Алекс Роси направи 5 старта с отбора на Менър през 2015 година, само че той не се водеше титуляр на тима. 

През последните седмици имаше възможност Колтън Херта да бъде изтеглен във Формула 1, само че звездата на Андрети в Индикар не получи суперлиценз от ФИА. Самият тим на Андрети пък също се бори за влизането си във Формула 1 през 2024 година, само че наподобява и това няма да се случи.
 Звезди от Индикар скочиха на ФИА за проваления прехвърлянето на Херта в Алфа Таури Звезди от Индикар скочиха на ФИА за проваления прехвърлянето на Херта в Алфа Таури
По думите на Брауна обаче тези пречки не пречат на спорта на пораства в Съединените щати през последните години. Както е известно следващата година Формула 1 ще има цели три старта в Съединени американски щати, защото към надпреварите в Остин и Маями ще се причисли и това в Лас Вегас.

„ Мисля, че ще е хубаво и двете да се случат, това в допълнение ще помогне на Формула 1 тук. Но за жал през днешния ден нямаме нито едно от двете, а вижто какъв брой известна е Формула 1 в Америка сега. Бих се радвал това да се случи, само че не мисля, че ще стане. Формула 1 е известна тук и без тези неща “, съобщи Браун по време на финалния кръг за сезона в Индикар, говорейки за случаите с Андрети и Херта.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР