Според инж. Севдалин Желев изпълнението на екологични политики е тяхната

...
Според инж. Севдалин Желев изпълнението на екологични политики е тяхната
Коментари Харесай

Топлофикация Русе работи по проект за осигуряване на чиста енергия

Според инж. Севдалин Желев осъществяването на екологични политики е тяхната задача

" Опазването на околната среда и чистия въздух за бъдещите генерации е грижа на всеки един от нас. Ние сме уверени, че това е допустимо посредством вложения в прекосяване на екологични горива, с които не се отделят нездравословни излъчвания. Ето за какво в " Топлофикация Русе " се фокусираме върху дейните ограничения за запазване на околната среда ". Това съобщи инж. Севдалин Желев, изпълнителен шеф на една от огромните български топлофикации.

По думите му осъществяването на екологични политики е тяхната задача и ангажимент за възстановяване на качеството на въздуха в Русе. Той уточни, че по този метод извършват използваните условия на европейското и национално законодателство.

Изпълнителният шеф на " Топлофикация Русе " сподели, че предприятието от години влага в екологични планове.

Той описа за един от огромните им зелени планове, по които сега се работи, а точно прекосяването на произвеждане на сила от природен газ.

Директорът на " Топлофикация Русе " изясни, че преди две години са вложили в три газови когенератора. По думите му, макар компликациите, преди които са били изправени поради пандемията от Коронавирус 19, икономическата и енергийна рецесия, планът е съвсем приключен. Инж. Желев съобщи, че по проект мощностите би трябвало да бъдат включени в употреба още през отоплителен сезон 2022/2023 година Той съобщи, че им остават довършителни действия и тестови тествания на оборудванията като посочи, че опитни инженери наблюдават на място реализацията на плана.

" Крайната цел на инвестицията е поетапната промяна на предприятието. Чрез модерните уреди градът ще има по-ефективно произвеждане на топлинна сила, по-чист въздух и нови вложения в локалната стопанска система ", изясни инж. Желев. По думите му с реализирането на плана от сдружението ще реализиран диверсификация на горивния микс и понижаване на количеството въглища. Инж. Желев изясни, че производството на сила от природен газ е доста по-екологично спрямо твърди изкопаеми горива.

Директорът на ТЕЦ-а увери, че макар отрицателното отражение на икономическата, енергийна и здравна рецесия в международен мащаб, " Топлофикация Русе " ще продължава да работи и да обезпечава надеждно и несъмнено отопление за крайните консуматори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР