Според информацията за продажбите, публикувани тази седмица от китайския производител

...
Според информацията за продажбите, публикувани тази седмица от китайския производител
Коментари Харесай

Tesla вече не е най-големият продавач на електрически автомобили в света

Според информацията за продажбите, оповестени тази седмица от китайския производител на коли BYD, подсилен от Уорън Бъфет, лидерската позиция на Tesla на пазара на електрически автомобили се свива.

BYD разкри, че през първите шест месеца на 2022 година е продалa 641 350 " нови elektrièski транспортни средства " - електрически автомобили с батерия и плъгин хибриди. Тази цифра на продажбите бележи нарастване с към 314% в съпоставяне със същия интервал година по-рано.

BYD е продала повече от 134 000 автомобила единствено през юни, съгласно известието.

За съпоставяне, Tesla на Елон Мъск е продала 564 743 автомобила през първата половина на 2022 година - плевел интервал, в който компанията се бореше да преодолее дълготрайно прекъсване на основен индустриален цех в Шанхай и други разстройства, свързани с веригата за доставки.

Към април конгломератът на Бъфет Berkshire Hathaway притежаваше 7,7% дял в BYD, който струваше над 9 милиарда $. Компанията похарчи 232 млн. $, с цел да придобие първичния си дял в китайската компания през 2008 година. През май Мъск съобщи, че чака някои " доста мощни компании " да се появят в Китай и да обезпечат мощна конкуренция на Tesla в бранша на електрическите транспортни средства през идващите години.

Въпреки това, шефът на Tesla и най-богатият човек в света се изрече надменно в изявление преди няколко години, когато беше запитан за продукта на BYD - безусловно се изсмя на концепцията, че той съставлява конкуренция. " Виждали ли сте тяхната кола? Не мисля, че имат страховит артикул. Не мисля, че е изключително прелъстителен, а технологията не им е силата ", съобщи Мъск пред Bloomberg по това време.

През юни напрежението сред Мъск и BYD изглеждаше охладено. Един от топ мениджърите на китайската компания разказа Мъск като " добър другар " и съобщи, че BYD ще доставя на компанията акумулатори " доста скоро ", заяви Ройтерс.

Както електрическите автомобили с напълно акумулаторни акумулатори на BYD, по този начин и плъгин хибридите се смятат за коли с " нулеви излъчвания " според китайските индустриални стандарти, заяви Financial Times.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР