Според информация на уебсайта Axios, Доналд Тръмп е казал на

...
Според информация на уебсайта Axios, Доналд Тръмп е казал на
Коментари Харесай

Тръмп е споделил пред свои съветници, че ще настоява за оттегляне на САЩ от Световната търговска организация



Според информация на уеб страницата Axios, Доналд Тръмп е споделил на висши чиновници на Белия дом, че желае да отдръпна Съединени американски щати от Световната комерсиална организация и че той е останал непреклонен в тази си концепция макар причините, че в предишното Съединените щати са имали изгода от участието в СТО.

Президентът Тръмп е декларирал неведнъж пред своите съветници, че желае да изтегли Съединени американски щати от СТО - деяние, което би довело до хаос в международната търговия, оповестиха за Axios неназовани лица, взели участие в тези диалози.

" Той заплаши над 100 пъти, че Съединени американски щати би трябвало да се отдръпна от Световната комерсиална организация. Това тотално ще дискредитира нашата страна ", уточни пред Axios източник, който е обсъждал тематиката с Тръмп. Източникът от Белия дом също по този начин добави, че американският президент е заявявал постоянно на своите съветници: " Винаги сме били прецаквани от СТО. Не знам за какво сме в Световната комерсиална организация. СТО е замислена от останалия свят, с цел да прецака Съединените щати ".

Трябва да се има поради, че в случай че Съединените щати фактически се отдръпват от СТО, това ще докара до още по-голяма неразбория в международната търговия, в сравнение с актуалните проблеми с митническите цени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР