Според информация на Süddeutsche Zeitung, федералното правителство на Германия обмисля

...
Според информация на Süddeutsche Zeitung, федералното правителство на Германия обмисля
Коментари Харесай

Германия обмисля да изгони значителен брой руски дипломати

Според информация на Süddeutsche Zeitung, федералното държавно управление на Германия обмисля експулсирането на " доста огромен брой " съветски дипломати от Германия, които са обвинени в работа с тайните служби. Политическият шеф на Федералното външно министерство Тьорвен Белман приказва на конференция със своите сътрудници от страните от Г-7 по-рано тази седмица по отношение на " пакет от решения ", който може да включва и лишаване на акредитации от чиновници на съветското посолство .

Федералното външно министерство съобщи, че федералното държавно управление координира тясно с сътрудниците си по-нататъшните реакции на съветската офанзива против Украйна. Всички варианти останаха на масата. " Не би било подходящо да разгласяваме ограничения авансово. Според информация на SZ Германия може да изгони сходен брой чиновници от съветските представителства в страната, както неотдавна направиха Белгия и Холандия, т.е. към 20 . Все още се разискват разнообразни разновидности във федералното правителств " о.

Решението би трябвало да бъде взето по съглашение сред канцлерството, външното министерство и Министерството на вътрешните работи, само че това към момента не е допустимо. Във федералното държавно управление има различия по отношение на смисъла на сходни експулсации . Въпреки че в средите на тайните служби е известно, че Русия поддържа огромен брой неофициални чиновници на тайните служби в Берлин, Федералната разследваща работа (BND) и Службата за отбрана на конституцията следят чиновниците.

BND, която е подчинена на канцлерството като орган, чака експулсирането да провокира съответни контрамерки от съветската страна - което доста ще понижи броя на немските дипломати в Русия. Както на всички места по света, BND поддържа публична резиденция в посолството в Москва, въпреки и единствено с двама чиновници. Може да се допусна, че тези чиновници ще бъдат наранени от съветските ответни ограничения.

Стотици чиновници на съветските секрети служби са получили дипломатически имунитет и са упълномощени като естествени чиновници на посолства, настоящи в Европа . Според оценки на Федералната работа за отбрана на конституцията, съветските шпионски действия към този момент са достигнали равнището на ерата на Студената война предходната година.

Тази седмица Белгия, Холандия, Ирландия и Чехия експулсират общо 43 съветски дипломати . Те са взели участие в действия на тайните служби и действия за манипулиране на публичното мнение , се показва като причина. Съединени американски щати и Обединеното кралство ускориха натиска си и върху федералното държавно управление да вземе решение. И двете страни към този момент са изправени пред огромни талази от депортации и в Русия са останали единствено няколко чиновници. Белгия изгони 21 съветски чиновници от посолството в Брюксел и консулството в Антверпен във вторник. В същия ден Холандия сподели вратата на 17 дипломати, четирима делегати от Ирландия и един руснак от Чехия бяха помолени да изоставен страната.

Премиерът на Ирландия Мишел Мартин се оплака, че координирано експулсиране сред всичките 27 членки на Европейски Съюз не е допустимо. Подобна стъпка също от дълго време се разисква във федералното държавно управление, само че в Берлин желаят да основат допустимо най-голямо единение в Европейски Съюз и по опция да работят в съгласие . Преди седмица Полша, България, балтийските страни и Словакия към този момент оповестиха десетки съветски дипломати за нежелани, а единствено Полша отдръпна акредитацията на 45 съветски дипломати. Освен това е формирано авансово следствие за възможен шпионаж против полски административен чиновник.
 Първият секретар на посолството на Русия шпионирал у нас
Първият секретар на посолството на Русия шпионирал у нас

Гешев уведоми външния министър за събраните данни по следствието

Руското държавно управление нормално реагира в границите на две седмици, като експулсира дипломати от Москва. След това Холандия и Белгия ще запазят посолствата си в Русия отворени с най-малък личен състав до двама чиновници, в случай че бъдат изгонени назад.

Много задгранични дипломатически задачи в Русия към този момент са се подготвили за експулсиране или за обвързвана с войната депортация, почнали са да изпращат артикули за бита назад в Европейски Съюз и са изготвили проекти за евакуация. Посланикът на Германия в Москва Геза декор Гайр бе в Берлин тази седмица за съвещания . Очевидно Москва разчита да бъде изгонена от Германия; Служителите на посолството се готвят за вероятно тръгване. Освен посолството в Берлин, Русия има и консулства в Бон, Франкфурт, Хамбург.

Ако федералното държавно управление изгони съветските шпиони, това ще има най-вече алегоричен резултат . Режимът на Путин не се впечатлява по този метод.

Руските сътрудници имат стеснен резултат в Германия . Много от тях са известни поименно и се наблюдават , те са част от впечатляваща машина , която в последна сметка не пази Кремъл от нелепости. Напротив. Така че, в случай че Германия се заиграва с концепцията да изгони 20 от тези сътрудници, решението е на първо място символика.

След като огромен брой западни страни изпратиха вкъщи тези шпиони, маскирани като дипломати , от Англия (след отравянето на Скрипал) през Съединени американски щати до Белгия, Полша и даже Ирландия, федералното държавно управление няма различен избор . Берлин още веднъж е в ариергарда, тъй че наподобява по-скоро насочен, в сравнение с уверен.

Съмненията по отношение на смисъла на експулсиране са оправдани. Контактите на тайните служби работят по разнообразни правила, даже при най-тежките рецесии дават опция за последна мярка към врага. С експулсирането федералното държавно управление ще прекъсне тази нишка и в подмяна ще одобри експулсирането на огромен брой немски дипломати.

Това лишава от последните очи и уши, които могат да уловят настроенията в Москва и да дадат оценки. Изгонените съветски държавни чиновници се връщат недоволни в Москва и основават малко по-лоша атмосфера там. Това няма да заплаши режима. Би било по-смело и да спрем притока на газ преди Владимир Путин да го направи . Но и тук Берлин изостава .
 Германия съди някогашен офицер от запаса шпионирал за Русия
Германия съди някогашен офицер от запаса шпионирал за Русия

Предавал е информация за немската войска и НАТО до 2020 година и за въздействието в Германия на глобите на Европейски Съюз против Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР