Според имуществените декларации на властта, най-добре се представят във финансов

...
Според имуществените декларации на властта, най-добре се представят във финансов
Коментари Харесай

Има ли новина в имуществените декларации на политиците през тази година

Според имуществените заявления на властта, най-добре се показват във финансов проект евродепутатите ни. Андрей Ковачев от ГЕРБ и групата на ЕНП има банков влог от над 1,2 млн. лева от заплата и спестявания, и ипотечен заем за 120 хиляди евро.

Станал известния като " Любимец 13 " Момчил Неков от Българска социалистическа партия, който поради смяна в изборната система попада в Брюксел, има в банка над 383 хиляди лв.. Колегата му Петър Курумбашев е заявил апартамент в Брюксел за 484 хиляди лева, платен със заем и лични средства.

Еврокомисарят ни Мария Габриел пък е оповестила спестявания от над 325 хиляди евро.
С какъв брой публично са забогатели политиците за година? Комисията за противопоставяне на корупцията разгласява имотните им заявления
При депутатите в Народното събрание – представителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски е заявил 37 милиона лв. приходи от дял и 44 хиляди лв. от заплати. Макар да е идвал на работа единствено един път – с цел да постави клетва.

Лидерът на партия „ Воля” Веселин Марешки е получил от партията си безплатно немска кола. Съпругата му има налични средства от 2,2 млн. лв. от дивиденти. Светлана Марешка е трансферирала и дялове от 85 компании.

Има ли нещо прикрито

Данните дават отговор на обективната реалност у нас и в Брюксел, разясниха в студиото на „ Тази сутрин” проф. Михаил Константинов и политологът Цветанка Андреева. И двамата означиха, че има голям брой механизми за укриване на приходи и имущество, само че няма по какъв начин да знаем дали български политици се възползват от тях.

„ За погрешно подадени данни носят отговорност по член 313 от Наказателния кодекс. Искрено имам вяра, че нашите първи дами и мъже са подписали правилни документи”, съобщи Константинов.

„ Корупцията не е измислена в България. Ако погледнете към нас, като се изключи скандинавските страни, корупцията е чудовищна”, добави той и изреди като образец Италия, Холандия, Съединени американски щати, Китай, Южна Корея и Латинска Америка.

„ Действително сме Италия през 80-те, когато прокурорите се опасяваха да подпишат заповеди за арест”, разяснява Андреева, като означи, че със схемата към КТБ сме изпреварили дори Италия.

„ Това, че някой доста добре е облякъл в законови форми приходите си изобщо не значи, че е допустима социална фигура”, безапелационна беше тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР