Според гражданската мрежа за измерване на замърсяването във въздуха, това

...
Според гражданската мрежа за измерване на замърсяването във въздуха, това
Коментари Харесай

Бтв Алармира! Огромна Опасност Е Надвиснала Над Всички Хора В София! Нормите Са Три Пъти По-Високи От Допустимите!

Според гражданската мрежа за премерване на замърсяването във въздуха, това са най-високите стойности за последния месец.

Това замърсяване съответствува с празничните почивни дни, в които няма трафик в столицата и промишленността не работи.

Преди дни Столичната община стартира инспекции за изгарянето и отоплението с боклуци, напомня Би Ти Ви. Глобите обаче са единствено за компании, за жители – няма.

Протест против мръсния въздух

Според метеоролозите повода за празничното замърсяване на въздуха е, че столицата се намира в долина и когато има температурна инверсия, фините прахови частици се задържат във въздуха. Очаква се в идващите дни мощен вятър да отърве столицата от смога.

Каролев: Еколози и общинари мълчат

Икономистът Владимир Каролев направи изострен коментар във фейсбук по отношение на замърсяването на въздуха в София. Той недоволства против практиката да се упрекват колите за неприятния въздух в случай, че главният провинен е отопление с твърдо гориво.

Ето какво написа Владимир Каролев:
" Пък то истината елементарна - всеки пети " софиянец " се топли на твърдо гориво, в това число най-богатите квартали. Ниска температура на изгаряне - доста и най-гадни фини прахови частици. Проблемът е политически нерешим - по какъв начин да свиеш сърмите на най-бедните и най-богатите гласоподаватели, откакто първите ти носят гласове, а вторите ти носят пари за изборите?:D Свиквайте, екологията от дълго време е политика, а не просвета. Палете свещ да ви се размине рака на белия дроб, друго няма какво да създадем:)
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР