Според главния прокурор дейността на Сдружение Асоциация Бату платформ Кърджали

...
Според главния прокурор дейността на Сдружение Асоциация Бату платформ Кърджали
Коментари Харесай

Случи Се! Закриха Една От Най-Скандалните Фондации В България! Вижте Коя Е Тя!

Според основния прокурор активността на Сдружение " Асоциация Бату платформ " Кърджали е несъответна на императивната възбрана от Изборния кодекс, защото посредством нея е обезпечено финансиране на предизборната акция на политическа партия ДОСТ с анонимно дарени средства в размер на 100 000 евро с непостоянен генезис, което е нарушаване на Изборния кодекс.

Тази активност дава отговор и на признаците от справедлива страна на незаконния състав от Наказателния кодекс. Получаването на парични средства от неизвестен източник от непозната страна и разходването им за пропаганда и склоняване на български жители да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия е нарушаване на Конституцията на Република България.

Решението е неприсъствено, не предстои на обжалване и е влезнало в законна мощ на 13 март.

Припомняме, на 20 октомври политическа партия ДОСТ съобщи, че не е финансирана от фондация " Асоциация Бату платформ ". Това се показва в позицията на партията, публикувана малко откакто от прокуратурата заяви, че основният прокурор Сотир Цацаров е изискал от Кърджалийския областен съд преустановяване на активността на съдружие с нестопанска цел " Асоциация Бату платформ " гр. Кърджали.

Припомняме, съгласно събраните доказателства, на 14 март 2017 годинасдружението е получило паричен превод от 100 000 евро. Наредител на превода е турската банка TURKKIYE VAKIFLAR BANKASI, без данни за субекта на преведената сума. Парите са употребявани за пазаруване на хранителни артикули - захар, брашно, ориз, макарони и други

Пакетите са били разнесени до разнообразни обитаеми места в България - Пловдив, Гоце Делчев, Търговище, Силистра, Добрич, Бургас, Смолян, Хасково, Шумен, Павел баня, Сливен, Дулово, Русе, Омуртаг и Ботевград.

Припомняме, следствието срещу политическите права на жителите бе ръководено от Окръжна прокуратура - Добрич, защото там са открити пакетите. Организацията по складирането и разнасянето на питателните артикули е направена от членове на съдружие " Асоциация Бату платформ " - Кърджали. Активното са взели участие членове и симпатизанти на политическата партия ДОСТ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР