Според германския уебсайт TeslaMag заводът на Tesla в Грюнхайде (Германия)

...
Според германския уебсайт TeslaMag заводът на Tesla в Грюнхайде (Германия)
Коментари Харесай

Заводът на Tesla в Германия ще започне да произвежда Model Y с батерии LFP на китайската компания BYD

Според немския уеб страница TeslaMag заводът на Tesla в Грюнхайде (Германия) ще стартира да оборудва електрическите автомобили Tesla Model Y с модулите на литиево-желязно-фосфатната (LFP) батерия Blade на китайската компания BYD в края на август или началото на септември.

Източникът означи, че новите акумулатори на BYD с потенциал 55 kWh към този момент идват в завода на Tesla в Германия. Те са оборудвани с кафези LFP Blade, създадени от BYD, с цел да се понижи рискът от пожар спрямо стандартните литиево-йонни кафези. Известно е, че батериите LFP са по-евтини за произвеждане от литиево-йонните акумулатори, макар че имат дефекти - те имат по-малък потенциал спрямо аналозите си на никелова основа, което значи, че електрическите коли с такива акумулатори имат по-малък пробег.

Според документите, с която разполага TeslaMag, Tesla към този момент е получила утвърждение от европейските регулаторни органи за Model Y с новата батерия. В тези документи новата версия на модела Y се назовава вид 005 (в документите за вътрешна приложимост - Y7CR). Пробегът на новия модел се прави оценка на 440 км.

Electrive оповестява, че в началото Model Y е трябвало да се създава в Германия с акумулатори вид 4680, само че заради дефицит кросоувърът се сглобява тук с акумулатори с кафези 2170, които компанията употребява в множеството си електрически автомобили отдавна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР