Според германските специализирани медии следващото поколение на суперколата Audi R8

...
Според германските специализирани медии следващото поколение на суперколата Audi R8
Коментари Харесай

Новата супер кола на Audi - двигател от Lamborghini или електромобил?

Според немските профилирани медии идващото потомство на суперколата Audi R8 ще съставлява изцяло нов автомобил, който може да получи хибриден силов тракт въз основата на 4.0-литров V8 битурбо мотор от Lamborghini Urus, чиято мощ ще доближи 700 конски сили.

Германските публицисти обаче имат и втора версия по тематиката. С смяната на поколението, R8 ще стане изцяло електрически и това съмнение звучи по-логично на фона на стягането на екологичните стандарти и условия към автомобилните производители в Европа.

От друга страна, Audi към този момент има опит в стартирането на електрическото R8 e-Tron през 2015 година, като тази кола не беше изключително сполучлива. Причината за комерсиалния неуспех на R8 e -Tron беше скъпата батерия - електрическата кола се продаваше за милион $, тъй че компанията съумя да продаде единствено към 100 екземпляра за шест месеца.

Сега производството на акумулатори доближи ново равнище и е евентуално Audi да сътвори състезателен електромобил на конкурентна цена. Що се отнася до настоящия R8, в края на предходната година на европейския пазар бяха продадени 747 спортни купета, което е с 21.3 % по-малко от година по-рано.

Ниският резултат се изяснява, наред с други неща, с рестриктивните мерки, въведени на фона от пандемията на ковид. Най -добрата година за настоящето потомство на Audi R8 беше 2016 година, когато Audi продаде 1 428 такива автомобила. R8 е оборудван с 5.2-литров V10 мотор с 562 или 612 конски сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР