Според ГЕРБ провокациите в Югоизточна България и района на село

...
Според ГЕРБ провокациите в Югоизточна България и района на село
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини Нинова в саботаж за чумата по овцете

Според ГЕРБ провокациите в Югоизточна България и региона на село Шарково, изразяващи се в саботиране на дейностите на институциите в битката им с чумата по дребните преживни животни, са проведени от Българска социалистическа партия и в частност от Корнелия Нинова. Тези обвинявания насочиха Антон Тодоров и Тома Биков от Политическа партия "ГЕРБ " на брифинг в централата на партията.

Като доказателство за тези обвинявания Антон Тодоров от ГЕРБ сподели видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които попречват службите да си свършат работа - Тодор Атанасов, споделя, че Корнелия Нинова им давала инструкции по какъв начин да работят, когато видят служителите на реда. Тома Биков обясни, че във видеото се изяснява, че Корнелия Нинова е споделила на "техните хора ", като бъдат спрени от чиновници от службите, да остават на място и да не си потеглят.

Ако се потвърди, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме Прокуратурата, тъй като това е опасност към националната сигурност, сподели депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Затова от ГЕРБ чакат отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е участвала в Странджа. От ГЕРБ чакат отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с първокласни коли и са попречили органите да си свършат работата. "Давала ли е задания на уредниците по какъв начин да работят? ", попита още Биков.

От ГЕРБ приканиха Корнелия Нинова да отговори незабавно на тези въпроси и според от това от партията ще преценяват дали да се извърнат към Прокуратурата за следствие на тези провокативни дейности, тъй като съгласно Тома Биков, "това наподобява на опасност към националната сигурност на България ".

Къде да бъде Корнелия Нинова, в случай че не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други ", разяснява на собствен ред общинският консултант от Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното заседание на партията.

"Неслучайно в сряда бе по този начин подкрепена в митинга на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала - общински консултант, депутат - е лице на Българска социалистическа партия. Бивайки измежду хората, ние може да позволяваме техните проблеми и те ще ни се доверят ", сподели още Николов, представен от "Фокус ".

Попитана по отношение на обвиняванията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: "Извинете доста. Заседанието тече, днешната ни тематика е бъдещето на България. Нищо повече от това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР