Според експертизата, извършена от Община Варна, най-сериозният проблем в конструкцията

...
Според експертизата, извършена от Община Варна, най-сериозният проблем в конструкцията
Коментари Харесай

Ново Строителство, Това Е Вече Прекалено! Вижте Защо Затвориха Училище Във Варна, Което Е Построено Само Преди 6 Години!

Според експертизата, осъществена от Община Варна, най-сериозният проблем в структурата е провисването на плочата над стълбището на третия етаж, при което са се изкривили отвесните подпорни стълбове.

" Конструктивната експертиза категорично споделя, че има проблеми с междуетажните плочи и покривната плоча. Има пукнатини по гредите на физкултурния салон, неизградени греди на някои от плочите. Като заключението на специалистите е, че постройката е рискова за употреба ", сподели Звездин Стоилков, шеф на Общинско дружество “Инвестиционна политика ” към Община Варна, пред Българска национална телевизия.

" Проблемите ги установихме дружно със експерти, като се надявах, че не са толкоз фрапиращи и съдбовни и нямах упованията, че ще бъдем изведени от постройката ", изясни директорката на учебното заведение Стела Петрова.

Училището е издигнато от пловдивската компания „ Стоянстрой “ по схемата на публично-частното партньорство с Община Варна. Инвеститорът оспорва експертизата и е назначил своя.

" След направено геодезическо замерване установихме, че провисванията на плочите на никое място не са повече от 1,8 см, което е в границите на допустимото, тъй че терзанията по отношение на здравината на структурата, на който и да било, са изцяло неоснователни ", сподели шефът на компанията извършите Стоян Сариев.

" Направихме две срещи с тях, само че към сегашния миг документи от тяхна страна не са показани ", твърди обаче Звездин Стоилков, шеф на Общинско дружество “Инвестиционна политика ” към Община Варна.

Докато двете страни изяснят кой би трябвало да извърши ремонт на учебното заведение - децата, техните родители и учебното управление би трябвало да се приспособят към изключителни условия. Навярно предстоят и дълги правосъдни борби сред Община Варна и вложителя, в случай че не се стигне до решение на казуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР