Според ексклузивна информация на в. Труд следващата седмица 7-дневната карантина

...
Според ексклузивна информация на в. Труд следващата седмица 7-дневната карантина
Коментари Харесай

От 16 април Гърция се готви да отвори за сухопътен туризъм

Според извънредна информация на в. " Труд " идната седмица 7-дневната карантина ще бъде изменена или отстранена.

16 април наподобява идеална дата за пробно разкриване на сухопътен туризъм, несъмнено при доста строги ограничения, даже в случай че пътуването сред префектурите не е позволено. Балканските туристи нормално са лимитирани до съответни дестинации, например Халкидики и затова няма сериозен риск.

Това стана ясно от изказване на министъра на туризма, който бе на двудневно посещаване в Румъния, придружаван от туристическите сътрудници. Разговорите бяха двустранните гранични съглашения и предпочитание границите на страната да бъдат отворени по Великден със строги здравни протоколи и документи.

Освен Румъния, Сърбия също демонстрира сходен интерес към двустранни съглашения за туризма. Според информацията формалното посещаване на гръцкия министър на туризма в Белград е планувано за идващия понеделник, 29 март, след съответна покана от сръбските управляващи. Трябва да се означи, че Сърбия със съответствие 31,89 дози ваксини на 100 души се движи доста по-бързо от доста европейски страни.

Освен техническите компликации за узаконяване и дребните периоди до Великден, равнището на подготвеност и инфраструктура на сухопътните граници за приемане и надзор на гости, които ще дойдат по шосе в Гърция, безспорно е проблем.

Това се видя предишното лято с километрични опашки на КГПП Кулата-Промахон. Тревожен е и фактът, че макар че NOTAM има 72-часово PCR тест за посетителите, както и 7-дневна карантина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР