Според екип учени от Франция и Канада, нашите мозъци може

...
Според екип учени от Франция и Канада, нашите мозъци може
Коментари Харесай

Ново изследване свързва човешкото съзнание със закон, който управлява вселената

Според екип учени от Франция и Канада, нашите мозъци може да създават схващане като непряк резултат на увеличаващата се ентропия, развой който се развива във вселената от времето на Големия гърмеж насам.

Тяхното проучване е признато за обява във Physical Review E.

Концепцията за ентропията е объркваща и нейната формулировка се развива във времето. В най-общи линии, ентропията е свойство е от термодинамиката, което се отнася до степента на безвластие в дадена система.

Може да се възприема като изложение на придвижването на дадена система от ред към безпорядък.

Вторият закон на термодинамиката гласи, че ентропията може единствено да остане константна или да се усилва в затворена система – системата не може да се промени от висока към ниска ентропия без външна интервенция.

Често срещан образец за изложение на ентропията е топящо се кубче лед – кубчето е в положение на ниска ентропия, само че до момента в който се топи безредието пораства и надлежно ентропията се усилва.

Много физици мислят, че самата галактика е в непрекъснато положение на увеличаваща се ентропия. Когато се е случил Големият гърмеж, вселената е била в положение на ниска ентропия, само че в този момент, когато тя непрекъснато се уголемява, тя се трансформира в система с висока ентропия.

Според новото проучване, нашият мозък може да минава през сходен развой.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР