Руският кандидат за операция по трансплантиране на ново тяло Валерий

...
Руският кандидат за операция по трансплантиране на ново тяло Валерий
Коментари Харесай

Руският кандидат за ново тяло се среща с хирурга

Руският претендент за интервенция по трансплантиране на ново тяло Валерий Спиридонов и планиращият да организира интервенцията хирург Серджо Канаверо ще участват дружно на конференцията на хирурзите в американския град Анаполис, оповестява уредникът на конференцията Ник Ребел пред РИА Новости.

„ Валерий ще бъде в Анаполис и ще излезе на сцената дружно с лекар Канаверо. Освен това ще организира и конференция “, споделя Ребел, който оглавява американския филиал на междурародното общество на хирурзите и управлява американската академия на неврохирурзите и ортопедите.

Това ще бъде първата среща сред Канаверо и Спиридонов, който събирал пари в интернет за пътуването и не е събрал задоволително средства, само че въпреки всичко е съумял да реализира замисленото.
По-рано Спиридонов, инженер разработчик от град Владимир, заяви, че наложително ще взе участие в интервенцията по присаждане на глава, която е замислил Канаверо.

Спиридонов страда от синдрома Вердинг-Хофман – тежко генетично заболяване, което води до намаляване на мускулите и последователно лишава индивида от опция да се движи. Специалистът от Торинския университет Серджо Канаверо счита, че създадената от него методика ще разреши да се съединят невронните нишки на гръбначния мозък и да се възвърне контролът на мозъка над новото тяло, както и двигателната му интензивност.

Мненията на неврохирурзите по света за вероятната интервенция са разграничени на две – някои не изключват такава опция по принцип, само че не са сигурни в триумфа на интервенцията, а други считат трансплантацията на глава за случка, която неизбежно ще приключи с крах.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР