Според една голяма част от съвременните ревматолози и ортопеди модерните

...
Според една голяма част от съвременните ревматолози и ортопеди модерните
Коментари Харесай

Може ли матрака да причини болки в гърбa

Според една огромна част от актуалните ревматолози и ортопеди модерните анатомични разполага с близо 64% успеваемост за справяне с болки в гърба. Медицинските експерти все по-често предлагат в общата терапия за сходни проблеми промяна на наличния матрак с по-удобен, с цел да се понижат признаците на дискомфорт, вдървеност, а даже и постоянно пробуждане и бодърствуване.

Кога нашите матраци са наши врагове, а не наши другари?

Но знаете ли, че е допустимо матракът и да ни навреди? Когато не е селекциониран верния модел за нашите самостоятелни потребности един артикул за сън може да ни докара съществени здравословни несгоди, в това число и болки в гърба.

Така да вземем за пример, при неопределено установяване на подобаващата степен на неотстъпчивост съгласно вашето тяло и позицията на сън може да се появи известно напрежение в региона на гръбначния дирек. От друга страна, даже да разполагате със съвършения ортопедичен матрак, в случай че той е остарял, също е допустимо да се появят болки в кръста и ставите. Не би трябвало да подценявате и обстоятелството, че при неправилна поддръжка на актуалните матраци с покет пружина от време на време те се захабяват по-бързо и водят до гръбначен дискомфорт.

Тук е значимо да уточним обаче, че болките в гърба не е наложително да се появят от остарели, некачествени или погрешно подбрани матраци. Източникът на вашия проблем може да бъде напълно различен, в това число ставно заболяване, деформиране, физическо натоварване, здравословен проблем, хронично заболяване и по този начин нататък. В идеалния вид напрежението за вас ще идва от матрака, тъй като ще ме можете да се справите елементарно със обстановката: просто ще го замените с нов, кадърен и подобаващ за вашите потребности.

Как да установим, че нашите матраци ни вредят?

Как обаче да определим, че болката в гърба е породена от матрак, а не от друго? Предлагаме ви да си извършите тест за задачата още в този момент. По-долу ще ви изброим 8 предупредителни знаци за това, че вашите матраци по една или друга причина не стават и точно те са повода да ви боли гърбът. Ако повече от половината сигнали кореспондират с вашия случай, време ви е за нов матрак.

Болката в гърба стартира още със събуждането. Обикновено след сън тялото ви би трябвало да бъде оптимално отпуснато, отпочинало и добре релаксирало. Ако гърбът ви боли още със ставането, търсете повода в леглото си. В 90% от случаите става въпрос за негодни матраци.

Трудно си намирате комфортна позиция в леглото. Въртите ли се постоянно, до момента в който откриете идеалната за вас поза за спане? Сменяте ли непрекъснато позицията си? По всяка възможност не можете да спите добре точно тъй като вашият матрак не ви е комфортен.

Честото пробуждане нощем също е сигнал за проблеми с матрака. Когато тялото ви заеме позиция и не се усеща комфортно, няма по какъв начин да не бъде пресечен сънят ви. В резултат на това, с изключение на с болки в гърба, рано заран ставате и недоспали.

Имате ли чувството, че ще се изхлузите от леглото, до момента в който спите? Ако да, то тогава матракът ви е изгубил стабилността и към този момент не може да извършва една от главните си функционалности: да дава на тялото оптималната опора.

Ако тялото ви потъва прекомерно доста в матрака, имате сериозен проблем. Той или е захабен, или не сте взели подобаващия модел. Проблемът с този матрак е, че обгръщайки от двете страни тялото ви, той оставя гръбначният дирек без никаква опора и непоклатимост. Затова и изпитвате болежка на сутринта, а и през целия ден.

Матракът е висящ. За разлика от предходния случай, в този се получават резултатът на клюмването и то в зоната, на която е ситуирана онази част от тялото ви, изискваща най-вече непоклатимост: гърбът.

 Имате възприятието, че спите на дъска, а не на легло. Е в сходни случаи приказваме за прекомерно твърди матраци. Те също могат да причинят проблеми в гърба.

Ако установите бучки по вашите матраци, изхвърлете ги. Те просто са прекомерно остарели към този момент. И не ви правят никаква работа. Освен това тези бучки предизвикват съвсем постоянно проблеми в гърба, най-много болежка и вдървеност.

Онлайн магазин   разполага с богата гама от качествени и комфортно матраци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР