Според двама души, запознати с решението, президентът на САЩ Джо

...
Според двама души, запознати с решението, президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън планира да освобождава по 1 млн. барела петрол дневно от стратегическия резерв


Според двама души, осведомени с решението, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се готви да подреди освобождението на до 1 млн. барела нефт дневно от стратегическия петролен запас на страната в опит да управлява цените на горивата, които скочиха, откакто Съединени американски щати и съдружниците им постановиха строги наказания на Русия поради нахлуването й в Украйна, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Съобщението може да бъде направено още през днешния ден, доколкото Белият дом оповестява, че Байдън възнамерява да направи изявление по отношение на проектите на администрацията си за битка с възходящите цени на бензина. Продължителността на освобождението не е конкретизирана дефинитивно, само че може да продължи няколко месеца. Хората са говорили при изискване за анонимност преди формалното разгласяване на решението.

Високите цени на петрола не са подтикнали към по-голямо произвеждане, което основава предизвикателство за Байдън. Популярността на президента спадна, защото през февруари инфлацията доближи 40-годишен връх, а цената на петрола и бензина се повиши след нахлуването на Русия в Украйна. В сряда суровия нефт се търгуваше на цена от близо 105 $ за барел, спрямо към 60 $ преди година.

Въпреки това производителите на нефт са по-фокусирани върху задоволяването на потребностите на вложителите, съгласно изследване, оповестено предходната седмица от Федералния запас. Около 59 % от интервюираните мениджъри обявиха, че натискът на вложителите за опазване на " финансовата дисциплинираност " на фона на високите цени е повода да не изпомпват повече, до момента в който по-малко от 10 % упрекнаха за това държавните регулации.

По данни на министерството на енергетиката, което ръководи стратегическия запас, към 25 март в него се съхраняват над 568 млн. барела нефт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР