Според доклад на SonntagsBlick, Турция стартира мащабна кампания за откриване

...
Според доклад на SonntagsBlick, Турция стартира мащабна кампания за откриване
Коментари Харесай

Турция стартира мащабна кампания за отваряне на училища в 15 западни държави

Според отчет на SonntagsBlick, Турция започва огромна акция за разкриване на учебни заведения в 15 западни страни, оповестява вестник Die Neue Zuercher Zeitung, представен от Фокус. От обявата не излиза наяве в кои тъкмо страни с изключение на Швейцария ще отворят порти новите просветителни институции.
Зад плана стояло Министерството на турците зад граница (YTB), основано през 2010 година от държавното управление, водено от " Партия на справедливостта и развиването ". Медии сигнализират, че Анкара ще се опита да разшири въздействието си върху учениците и студентите от турски генезис, които живеят зад граница.
Конкретно, плануваните учебни заведения на територията на Швейцария ще бъдат ръководени от турски организации и часовете им са замислени като непринудено допълнение към главното учебно заведение. Фондации и асоциации могат да подават молби за поддръжка от Анкара до края на юни 2018 година, се споделя в медийния отчет, основан на документи от Министерството на турците зад граница. Класовете би трябвало да включват 15 до 25 деца и подрастващи на възраст от шест до 17 години. В образователния проект са планувани уроци по турски език, история, вяра и просвета. Според отчета някои представители на турската общественост в Швейцария се притесняват, че Анкара желае да употребява курсовете за националистическа ислямска агитация по отношение на учениците и студентите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР