Според датско проучване, публикувано в понеделник, подвариантът на Омикрон BA.2

...
Според датско проучване, публикувано в понеделник, подвариантът на Омикрон BA.2
Коментари Харесай

Невидимият Омикрон се разпространява по-бързо от оригиналния

Според датско изследване, оповестено в понеделник, " подвариантът " на Омикрон BA.2 е по-заразен от истинския BA.1, заяви Агенция Франс Прес.

„ Изследването демонстрира, че в случай че някой от вашето домакинство е инфектиран с BA.2, рискът да се болести различен член на семейството през първата седмица е 39 %. За разлика от това, в случай че лицето е инфектирано с BA.1, рискът е 29% ", се споделя в изказване на Датския орган за надзор на инфекциозните болести (SSI).

„ Хората, които не са имунизирани са по-склонни да бъдат инфектирани с BA.2 спрямо BA.1 “, настоя Камила Холтен Мьолер, доктор в SSI.

Освен това изследването демонстрира, че имунизираните хора и изключително тези, които са получили бустер, е доста по-малко евентуално да се заразят , означи още тя.

Подвариантът BA.2, прочут като „ незабележим омикрон “ е преобладаващ в Дания. Той измести първия вид и съгласно предварителните калкулации е 1.5 пъти по-заразен от BA.1, означи SSI.

Изследването е извършено от учени на SSI в съдействие с датски университети от 20 декември до 18 януари и е обхванало към 18 000 души.

Учените към момента следят предаването на подварианта и тежестта на болестта , което предизвиква, само че интернационалните данни демонстрират, че може да се популяризира бързо.

Дания във вторник ще стане първата страна от Европейски Съюз, която анулира всички антиковид ограничавания , макар рекордния брой случаи, базирайки се на високия си % на имунизации и по-ниската тежест на Омикрон.

Оригиналният вид на Омикрон беше открит за първи път в Южна Африка през ноември 2021 година и от този момент се трансформира в преобладаващ вариант в света.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР